Мицрософтов оригинални прототип Лумиа 950 имао је занимљиве покрете

 Лумиа 950

Слика љубазношћу: ПоцкетНов

Замислите Мицрософт Лумиа 950 и Лумиа 950 КСЛ са Сурфаце Пен и паметним покретима. То је био првобитни план, али је Мицрософт на крају уклонио ове функције пошто је компанија одлучила да смањи своје напоре за мобилне уређаје. Због тога је Мицрософт отказао многе идеје и телефоне као што су Лумиа 960 , Лумиа 750 и Лумиа 850.

Поклопац са подршком за екран Гланце, подршком за оловку и покретима биле су идеје које је Мицрософт разматрао у то време.Према извештајима, Мицрософт је произвео прототип Лумиа 950 који није имао само оловку, већ и подршку за покрете.

Мицрософт је дизајнирао неке занимљиве покрете за Лумиа 950 који би га учинили паметнијим. Ова функција је требало да помогне корисницима да природно комуницирају са телефоном.

Екран и тастатура

Мицрософт је дизајнирао занимљив гест који је требало да држи екран укључен када корисник држи телефон. То значи да ако држите телефон, екран се неће затамнити без обзира на активност и подешавања екрана.

Постоји још један покрет за откривање и закључавање оријентације телефона без обзира на подешавања. То значи да се ротација неће променити ако држите телефон у портретном режиму и легнете на кревет.

Покрети за позиве и аларме

  • Могућност одговарања на позиве подизањем телефона до уха.
  • Окретање телефона на екран да бисте игнорисали позив.
  • Стављање телефона у џеп да бисте прекинули позив.
  • Постоји још један покрет где би се звучник аутоматски укључио када спустите телефон на сто када присуствујете позиву.
  • Могућност утишавања позива када држите телефон или када покријете екран поклопцем или нечим другим.
  • Мицрософт је такође дизајнирао покрете за утишавање аларма омогућавајући корисницима да преокрену телефон, држе телефон или ставе поклопац на екран.

Последњи гест је требало да покрене дигиталног асистента компаније када корисник подигне телефон до уха.

Још неке занимљиве идеје

 Лумиа 950 висион

Мицрософт-ов Лумиа 950 је првобитно требало да буде лансиран са подршком за Сурфаце Пхоне, а Мицрософт је такође радио на опционом паметном поклопцу који би функционисао са Гланце екраном.

Мајкрософту је недостајало вере да пусти Виндовс телефоне у облику у којем је првобитно намеравао.

Популар Постс