Мицрософтов оглас за посао задиркује своју нову визију за Виндовс 10

 Виндовс радна површина

Нова објава за посао из Мицрософта приказује футуристичке арене, наговештавајући промене корисничког интерфејса Виндовс 10 како би се развили нови начини коришћења вашег уређаја. Промене ће вероватно прво бити део Виндовс 10Кс, који је посебно дизајниран за нове факторе облика и омогућиће потрошачима да покрећу једну апликацију на оба екрана одједном.

Мицрософт-ов природни кориснички интерфејс (НУИ) покреће нове иновације око постојећих и нових фактора облика. Према листи послова, Мицрософт планира да побољша Виндовс 10 како би корисницима олакшао да буду продуктивни када комуницирају са уређајима у нетрадиционалним положајима.

Технолошки гигант истражује гласовне и мултимодалне случајеве употребе како би омогућио људима да користе своје уређаје у нетрадиционалним положајима. На пример, Мицрософт ће вам дозволити да користите Виндовс 10 далеко од стола или када лежите на кревету.Тим за природне корисничке интерфејсе (НУИ) жели да унајми талентоване инжењере да направе нове и побољшане начине како би корисницима олакшали да буду продуктивни када комуницирају са уређајима у нетрадиционалним положајима (нпр. коришћење таблета и склопивих уређаја даље од стола) . Коришћење широког спектра природних модалитета уноса: оловка, куцање на дигиталној тастатури, гласовни и мултимодални случајеви употребе, Мицрософт приметио .

Док је Виндовс 10 надокнадио неуспех оперативног система Виндовс 8 у застарелом радном простору, чини се да би Виндовс 10Кс могао да постигне оно што Виндовс 8 није могао у мобилном простору. 10Кс долази са новим корисничким интерфејсом и Старт менијем који не личи на мени Старт који нам је познат; у ствари, више личи на покретач мобилних апликација.

Недавно, Мицрософт је случајно процурио Виндовс Цоре ОС у својим документима подршке, који су садржали довољно информација да потврди да ће функције радне површине укључујући фонтове бити пренете на нови оперативни систем.

Мицрософт је такође посвећен интеграцији Вин32 апликација у Виндовс 10 заједно са УВП и ПВА.

Након успешног лансирања Виндовс 10Кс на новим факторима форме, прича се да ће се оперативни систем појавити на традиционалним лаптоповима и ултрабоок-овима.

Поред функција употребљивости, Мицрософт такође ради на томе Старт мени, Филе Екплорер и општа побољшања за тренутну верзију оперативног система Виндовс 10.

Популар Постс