Мицрософтов нови преглед прегледача Едге стиже ускоро, али нема ЕТА

 Мицрософт Едге екстензије

Мицрософт је прошле године објавио да је компанија планира да замени Едге , који користи домаћи ЕдгеХТМЛ механизам за приказивање, са новим претраживачем под истим брендом. Мицрософтов нови претраживач заснован на Цхромиум-у користиће Блинк, механизам за рендеровање који тренутно покреће Гоогле Цхроме и развијен од стране Цхромиум заједнице отвореног кода и сарадника.

Мицрософтово ново искуство Едге могло би доћи са новим интерфејсом и можда неће изгледати као Цхромиум претраживачи. Мицрософт би користио Цхромиум-ов код, Блинк рендеринг енгине, В8 ЈаваСцрипт мотор да би произвео ново искуство прегледања веба, а да би задржао сопствени изглед.

Мицрософт ће користити Цхромиум кодове и такође ће давати допринос Цхромиум пројекту отвореног кода. У блиској будућности можете очекивати побољшати перформансе претраживача заснованих на Цхромиум-у . На пример, Мицрософт планира да побољша функције приступачности у Цхромиум-у .Ускоро ће бити ажурирана прва верзија за преглед Мицрософт Едге-а

 Мицрософт Едге адресна трака

Мицрософт је прошле године потврдио да ће инсајдери и програмери имати опцију да испробају нови Едге почевши од почетка 2019. Очекује се да ће Мицрософт објавити први преглед ажурираног Едге претраживача почетком 2019. године, али је фебруар и нема најаве од Мицрософта .

Раније ове недеље, инжењер Мицрософт Едге Киле Пфлуг потврдио је да ће верзије за преглед новог Едге претраживача ускоро изаћи. Мицрософт још увек циља на временски оквир „почетак 2019.“, али компанија још увек не може да се посвети одређеном времену.

Радимо на томе да што пре добијемо верзије за преглед – почетак 2019. је и даље идеја, али желимо да будемо сигурни да је први преглед одлично искуство, тако да нисмо баш спремни да се посветимо нечему конкретнијем од тога још увек. Останите са нама, рекао је Кајл у а Реддит пост .

Кајл је нагласио да Мицрософт планира да овај нови Едге претраживач учини доступним као засебно преузимање и да вам неће требати верзије за преглед Виндовс 10 да бисте га покренули.

Још увек не можемо да се посветимо одређеном времену, али планирамо да ово учинимо доступним као засебно преузимање, тако да можете да инсталирате без обзира да ли сте конфигурисани за Виндовс Инсидер верзије, рекао је Кајл у још један пост на Реддиту .

 Едге претраживач

Очекује се да ће одлука Мицрософт-а да пређе на Цхромиум олакшати живот програмерима јер би омогућила програмерима да праве веб странице и тестирају против Едге-а, баш као што то раде за друге претраживаче засноване на више платформи, Цхромиум-у.

Вреди напоменути да званичници Мицрософт-а нису открили када очекују да ће нови Едге бити представљен јавности, али на основу тренутног распореда, мало је вероватно да ће се то догодити у скорије време.

Популар Постс