Мицрософтов нови патент указује на побољшања Сурфаце Пен

 Фотографија Сурфаце Пен

Сурфаце Пен је и даље један од најбољих оловки које можете купити и постаје све бољи, према новој пријави за патент. Сурфаце Пен је добро интегрисан у систем 2-у-1 Сурфаце линије компаније и користи јаке магнете за причвршћивање на бочну страну недавно лансираног Сурфаце Про 6.

Нови патент сугерише да Мицрософт ради на побољшањима за Сурфаце Пен и како она функционише са 2-у-1 уређајима.

Први који смо приметили, патент под називом Конфигурабилни комуникациони протокол за комуникацију између оловке и главног уређаја поднео је Мицрософт 2017. објавио УСПТО дана 22.01.2019.У одељку у позадини патентне пријаве, Мицрософт пише да Сурфаце Пенс са интегрисаним сензором за додир могу да комуницирају са рачунарским уређајима са додирним панелом.

Оловка која може да комуницира са уређајима са екраном осетљивим на додир може имати гумени врх или сличну функцију, али ово решење може бити мање ефикасно када се користе оловке са финим врхом. Позадина патента објашњава да изазови такође постоје у разликовању пасивне оловке од ноктију и других финих корисничких додира.

 Патент Сурфаце Пен

Слика љубазношћу: УСПТО

Чини се да је Мицрософт пронашао решење за решавање проблема поузданости оловке, а патентирани метод је објашњен у наставку:

Положај оловке у односу на површину сензора прати систем дигитализатора и тумачи се као корисничка команда. У неким технологијама, положај оловке се може одредити на основу детекције капацитивног споја између електроде оловке и једне или више електрода дигитализатора. На пример, екран уређаја може да садржи дигитализатор са више Кс и И оријентисаних проводника или отпорни филм за пријем сигнала који се преносе са електроде активне оловке. Да би се тачно идентификовао положај врха, електрода за пренос је, у неким технологијама, физички позиционирана унутар врха оловке за писање, објашњава Мицрософт у одељку са детаљним описом.

Побољшања наведена у патенту за Сурфаце Пен не гарантују да ће технологија достићи масовну производњу, али је прилично јасно да Мицрософт тражи начине да побољша своју оловку.

Популар Постс