Мицрософтов нови патент се односи на мобилни уређај са смањеном мртвом границом

 Виндовс 10 телефон

Слика љубазношћу: ВиндовсЦентрал.цом

Мицрософт ради на Андромеда мобилном телефону са два екрана и компанија је патентирала неколико технологија које би могле да се имплементирају у такав уређај. Први који смо приметили, најновији Мицрософтов патент под називом Електронски уређај са смањеном мртвом границом односи се на мобилни рачунарски уређај са смањеним оквирима.

Патент је био објављено УСПТО 21. августа, а Мицрософт га је поднео још 2016. Патент се односи на електронске уређаје (мобилне или таблете) са смањеном мртвом границом.Модули дисплеја се користе у разним електронским уређајима, као што су преносиви или мобилни уређаји. Такви уређаји могу имати значајну мртву границу, тј. област од спољних ивица уређаја до активне области модула дисплеја. Мртву ивицу може формирати неактивна област модула екрана, која се често назива црна матрица, механика око модула екрана и било какво ситоштампање прозора који покрива модул екрана, пише Мицрософт у одељку позадине патента. .

Мицрософт је у наставку објаснио патентирани уређај:

Откривен је електронски уређај који има две или више супротних страна. Електронски уређај може да садржи модул за приказ који има ширину и дужину, прозор на модулу за приказ и оквир који бар делимично окружује модул за приказ. Оквир може да садржи, на две или више супротних страна електронског уређаја, бочни део и горњи део на горњој страни електронског уређаја, при чему се горњи део протеже на одређено растојање од бочног дела према супротној страни електронског уређаја. уређаја и завршава се на унутрашњој ивици горњег дела, а унутрашња ивица горњег дела дефинише отвор који има ширину мању од ширине модула за приказ. Модул екрана може имати активну и неактивну област поред активне области и на периферији модула за приказ.

 Мицрософт моби патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Модул дисплеја може бити распоређен унутар оквира тако да је бар део неактивне области распоређен испод и покривен горњим делом оквира, при чему је бар део активне области видљив кроз отвор, а прозор може одложити у отвор.

Популар Постс