Мицрософтов нови патент описује уређај са два екрана са динамичким подешавањем камере

 Андромеда концепт

Патент од Харија

Мицрософт наводно ради на уређају интерног кодног имена Андромеда који би могао бити представљен касније ове године. Уређај је првобитно назван Сурфаце Пхоне и очекује се да ће доћи са иновативним дизајном. За уређај се каже да је преносив и склопив са могућностима телефоније.

Упркос свом компликованом дизајну, очекује се да ће уређај имати све неопходне карактеристике укључујући сензоре камере.Недавно је Мицрософт пријавио нови патент под називом „ДИНАМИЧКА КОНТРОЛА РЕСУРСА КАМЕРЕ У УРЕЂАЈУ СА ВИШЕ ЕКРАНА“ у јуну 2017. објавио УСПТО 3. јануара 2019. открио је како уређај са двоструким екраном може да користи модуле камере.

 Традиционални фактор форме

Слика љубазношћу: УСПТО

У одељку у позадини патентне пријаве, Мицрософт објашњава да рачунарски уређаји могу бити опремљени са више камера и камера може имати више оријентација у односу на уређај и/или корисника.

Дубоко у одељку са детаљним описом, Мицрософт пише да уређаји са више екрана могу такође да садрже више од једног микрофона и звучника.

 Подешавање Андромеда камере

Слика љубазношћу: УСПТО

Компанија објашњава да такав уређај такође може укључивати једну или више предњих камера на бочној страни и предње камере на другој страни уређаја. Занимљиво је да би уређај могао да има и задњу камеру на обе површине.

Андромеда гласине

Мајкрософтова Андромеда о којој се дуго причало, првобитно је требало да буде лансирана 2018. године, али је компанија одложила најаву за 2019. Хардвер уређаја је много другачији од хардвера маинстреам уређаја који треба да се провери квалитет пре него што компанија почне са масовном продуктивношћу.

Према извештајима, уређај са два екрана покреће Андромеда ОС и више је усмерен на УВП.

Мицрософт наводно ради на модуларној платформи кодног имена Виндовс Цоре ОС који има више љуски за различите факторе облика . Уређај са двоструким екраном ће наводно радити на Андромеди, љусци фокусираној на мобилне уређаје.

Популар Постс