Мицрософтов нови патент има за циљ да побољша перформансе Сурфаце тастатуре

 Сурфаце Го поклопац тастатуре

Слика љубазношћу: Рицхард Хаи

Мицрософт има још један патент који детаљно описује побољшања за Сурфаце линију компаније. Према патентној пријави, софтверски гигант можда планира да учини следећу Сурфаце тастатуру стабилнијом побољшањем искуства куцања и смањењем дебљине у исто време.

Први пут који смо приметили, патент под називом „ДУГМЕ СА ХАПТИЧКОМ ПОВРАТНОМ ПОВРАТОМ“ поднео је Мицрософт са седиштем у Редмонду у јулу 2017. објављено УСПТО 17. јануара 2019.Патент у питању описује технике за дугмад тастатуре које нуде пожељан осећај и перформансе уз одржавање минималне дебљине. По изгледу, технологија би се могла имплементирати и у самосталну тастатуру рачунара и тастатуру лаптопа.

 Патент за Мицрософт Сурфаце тастатуру

У одељку о позадини патентне пријаве, Мицрософт пише да традиционални механички дизајн тастера укључује прекидаче са гуменом куполом, али такве тастатуре често имају ход тастера који не успева да одржи минималну дебљину тастатуре. Чини се да Мицрософт такође намерава да додатно смањи дебљину својих Сурфаце уређаја или тастатуре коришћењем ових метода.

Мицрософт је у наставку објаснио патентирани метод:

Механички дизајн тастера за тастатуре често укључује гумене или металне куполасте прекидаче заједно са маказастим механизмима који нуде пожељан осећај и укупне перформансе или постижу ход тастера који је неопходан да би се задовољиле свеукупне спецификације дебљине тастатуре, али не обоје. Хаптички уређаји за повратну информацију нуде сензорну повратну информацију корисника која означава да је избор направљен без икаквог физичког кретања тастатуре, али такође не могу да понуде кориснику пожељан осећај и укупне перформансе. У наставку су детаљно описани тастери или тастери који нуде кориснику пожељан осећај и перформансе, док испуњавају свеукупне спецификације дебљине тастатуре, објаснила је компанија.

Имплементације описане и тражене овде обезбеђују дугме које се састоји од опружног елемента са физичким кретањем које корисник може приметити након притиска на дугме, и хаптичког елемента који симулира додатно кретање дугмета након притиска на дугме, одељак са резимеом даље детаљно о ​​методу.

Вреди напоменути да се патентне пријаве не претварају нужно у опипљиве производе, али увек постоји шанса да би Мицрософт могао размотрити ове концепте док развија следећи дизајн тастатуре.

Популар Постс