Мицрософтов нови Едге претраживач за Виндовс 10 би ускоро могао да се покрене у прегледу

 Мицрософт Едге за Виндовс 10

Мицрософт је прошле године потврдио да је одлучио да ради на Едге-у који покреће Цхромиум, платформи на којој ради Гоогле Цхроме. Очекује се да ће Мицрософт ускоро објавити прву и рану верзију свог претраживача заснованог на Цхромиум-у, али компанија није најавила било какав ЕТА.

Неки рани снимци екрана неразвијеног претраживача недавно су се појавили на мрежи, указујући на интимно издање верзија за преглед Едге заснованог на Цхромиум-у.

Слика је открила да Мицрософт не планира да промени икону Едге-а заснованог на Цхромиум-у, већ ће доћи са истим дизајном као и претходни лого, а Мицрософт користи жуту икону за верзију Цанари.1 од 2  #ЛетсБуилдТогетхер  Цхромиум Едге прегледач

Као што можете видети на горњој слици екрана, на икони се помиње ознака ЦАН која указује да је претраживач у фази развоја Цанари.

Редмонд Гиант није најавио ЕТА када ће објавити прву верзију свог новог претраживача заснованог на Цхромиум-у. Мицрософт би могао да подели више детаља о новом Едге-у заснованом на Цхромиум-у на предстојећем догађају за програмере Буилд овог пролећа.

Очекује се да ће нови прегледач Мицрософт Едге побољшати искуство прегледања за све кориснике, али ће задржати карактеристике тренутног претраживача заснованог на ЕдгеХТМЛ-у,

Мицрософт Едге за Андроид ажуриран у режиму Слика у слици

Данас је Мицрософт такође објавио ново ажурирање за свој Едге претраживач на Андроиду. Најновије ажурирање доноси режим Слика у слици за Андроид кориснике.

Функција ПиП омогућава корисницима да гледају видео записе док претражују веб без потребе да затварају видео записе. Ова функција је већ била пуштена корисницима иОС-а пре неког времена, а сада је доступна и за Андроид платформу.

Међутим, ако желите да користите функцију ПиП на Андроид-у, требало би да користите најновији Андроид 8.0 Орео на свом уређају јер ова функција није подржана на ранијој верзији Андроид-а.

Популар Постс