Мицрософтов нови Едге претраживач ће постати још бржи

 Мицрософт Едге претраживач

У 2018. години, Мицрософт је престао да производи сопствени механизам за прегледање веба у корист Цхромиум-а који подржава Гоогле. Кључне разлике између нових прегледача Едге и Цхромиум-а су његов кориснички интерфејс, глатко померање, прилагодљиво искуство почетне странице, колекције и транспарентне контроле приватности.

Мицрософт жели да његови корисници Виндовс 10 дају шансу Едге-у и уместо да само користе Цхромиум код, компанија чини Едге претраживач још бржим. Прегледач се ослања на Гоогле-ов Блинк мотор, који се такође користи у Цхроме-у, али је Мицрософт успео да побољша укупне перформансе Едге-а.

Мицрософт каже да Едге добија оптимизацију ланца алата, фундаменталну промену која би требало да побољша перформансе и општа оптерећења прегледања.Према тесту Спеедометер 2.0, нова алфа верзија Мицрософт Едге-а је 13% бржа од Мицрософт Едге 79 (стабилна верзија). Мицрософт каже да је измерио скок перформанси Едге претраживача тестирањем интеракција корисника, ДОМ АПИ-ја и популарних ЈаваСцрипт оквира које користе врхунске веб локације.

Побољшање перформанси од 13%. потраживање заснива се на тестовима које је компанија изводила на Сурфаце Про 5 са ​​Интел Цоре и5-8250У, 8 ГБ РАМ-а и Виндовс 10 верзија 1909 Буилд 18363.592.

Мицрософт каже да корисници могу тестирати бржи Едге преузимањем Цанари и Дев верзија. Компанија ће такође објавити измене у Едге 81 бета верзији, која ће бити објављена касније овог месеца.

Није јасно када ће стабилна верзија Цхромиум Едге-а добити побољшања перформанси, али то би требало да се деси до лета.

У сродним вестима, Мицрософт је недавно ажурирао своју мапу пута за Едге претраживач , потврђујући подршку за Линук и друге нове функције. Према плану пута, претраживач ће касније овог месеца добити могућност да синхронизује екстензије на различитим уређајима.

Мицрософт такође разматра функцију прегледа картица, навигацију у ПДФ датотекама и Флуент Десигн фор Едге. Планирана је и опција за постављање прилагођене фотографије као позадинске фотографије странице нове картице и подршка за читање наглас ПДФ датотека.

Популар Постс