Мицрософтов извештај о приходима за 2. квартал 2019. године: На површину, Виндовс ОЕМ опада

 Мицрософт зграда

Слика љубазношћу: ЦНЕТ

Мицрософт је јуче објавио своје финансијске резултате за К2 ФГ19, који показују повећање прихода компаније. Није изненађујуће да је финансијски раст овог пута резултат стратегије компаније у облаку.

Компанија је остварила приход од 32,5 милијарди долара, што је повећање од 12% у односу на претходну фискалну годину. Као резултат тога, нето приход компаније је скочио на 8,4 милијарде долара.Улагање компаније у пословање у облаку наставља да доноси богате дивиденде, а Азуре бележи повећање од 76%. Компанија је такође објавила да су серверски производи и услуге у облаку скочили на 24% са Интелигентним облаком који је достигао 9,4 милијарде долара.

 Мицрософт приход

Наши снажни комерцијални резултати у облаку одражавају наша дубока и растућа партнерства са водећим компанијама у свакој индустрији, укључујући малопродају, финансијске услуге и здравствену заштиту, рекао је Сатиа Надела, извршни директор Мицрософта. Пружамо различиту вредност широм облака и ивице док радимо на томе да задобијемо поверење клијената сваки дан.

Са дебију нових Сурфаце модела Сурфаце Лаптоп 2 и Сурфаце Про 6, Мицрософтов Сурфаце посао је показао повећани раст прихода за 39 процената.

Мицрософт је такође био заузет промоцијом свог пословања са играма које је такође показало повећање од 8% у кварталу са растом прихода од Ксбок софтвера и услуга компаније за 31%.

ЛинкедИн је такође играо своју улогу у финансијском расту компаније у другом кварталу са повећањем прихода на 29% током квартала. Али лош део за Мицрософт је био скроман приход који је објавио Виндовс ОЕМ који је опао за 5% у првом кварталу фискалне 2019.

Популар Постс