Мицрософтов документ нам даје још један поглед на визуелну реконструкцију оперативног система Виндовс 10

Захваљујући предлозима које је Мицрософт објавио на Гитхуб-у, стално добијамо увид у то шта би будућност могла да изгледа за Виндовс 10 и његове апликације. Извештаји сугеришу да ће се целокупни интерфејс значајно побољшати до краја године, а нова побољшања такође долазе у матичне апликације са ВинУИ 3.

У низу нових предлога, добијамо још један кратак преглед који показује како би се могли увести заобљени углови за елементе унутар оперативног система. На пример, у један предлог , Мицрософт је приметио да такође разматра нови дизајн за ИнфоБар (упозорења/искачући прозори).

Као део ажурирања, Мицрософт планира да ажурира боју позадине на уобичајене боје и уклони ивицу дугмета за затварање када је у стању мировања (није истакнуто курсором).Фирма из Редмонда такође додаје ивицу од 1пк око целог поља упозорења са подршком за заобљене углове, као што је приказано на слици испод:

 Оквир за упозорење за Виндовс

Поред кутије за упозорење, постоје планови да ажурирате и боје за контролу текста и ивице. Унутрашња дугмад унутар контрола текста ће такође добити заобљене углове. Ово укључује дугме за затварање, оквир за аутоматски предлог, дугме за проналажење и дугме за лозинку.

 Оквир за текст Виндовс 10

Конкретно, чини се да ће апликације за Виндовс 10 имати највише користи од додира реновирања корисничког интерфејса, што укључује заобљене углове и нове боје.

 Виндовс трака за померање

Макета Виндовс траке за померање независног дизајнера, коју је одобрио Мицрософт

Очекује се да ће подешавања оперативног система Виндовс 10 и друге важне странице добити слична побољшања са дуго очекиваним ажурирањем Сун Валлеи-а.

Мицрософт тестира заобљене углове на самом прозору апликације, а дугмад у апликацији Подешавања ће такође добити слична побољшања.

Овај нови интерфејс је много модернији од постојећих застарелих компоненти у оперативном систему Виндовс 10, али макета не значи нужно да ће оперативни систем ићи овим путем. Планови су увек подложни и ове експерименталне промене се могу модификовати пре коначног издања.

Популар Постс