Мицрософт жели да убрза померање точкића у Цхроме-у и Едге-у

 Мицрософт Цхромиум функција померања

Упркос томе што је најпопуларнији десктоп претраживач на свету, Гоогле Цхроме има више проблема, укључујући грешку у дизајну која утиче на то како се крећете по дугим веб страницама у оперативном систему Виндовс 10.

Мицрософт је обећао да ће поправити померање у Цхромиум претраживачима и Едге 86 такође долази са побољшањима померања за дугачке ПДФ-ове .

Према новом дизајн доц , Мицрософт сада ради на томе да померање точкића буде брже у претраживачима заснованим на Цхромиум-у, као што је Цхроме.У Цхромиум прегледачу можете да скролујете преко додира, точкића и прецизног тачпеда. Померање точкића функционише и преко миша и тачпеда, али постоји грешка која може да блокира померање када веб страница захтева вредност на почетку померања.

Цхромиум подразумевано открива постојање на нивоу целог оквира, али не прати који део странице има слушалац догађаја и стога ово понашање утиче на странице са великом употребом главне нити или уређаје који користе процесоре мале снаге.

На пример, можда ћете искусити проблеме са кашњењем када покрећете скроловање кроз точак на јефтином хардверу. Исто тако, ово ограничење утиче и на тешке странице на врхунском хардверу.

Мицрософт ради на новој функцији под називом Вхеел Евент Хандлер Регионс која ће израчунати исправне регионе управљача догађаја точка у Гоогле Цхроме-у, Едге-у и другим прегледачима на Виндовс 10.

Ова идеја је слична начину на који Гоогле претраживачи тренутно прате регионе руковалаца додиром (унос) и има за циљ да боље реагује на померање точкића. Када се то догоди, Цхромиум не би морао да чека главну нит пре него што покрене скроловање.

Ако се чешете по горњем техничком објашњењу, не брините: и ми смо били.

Лаички речено, Мицрософт жели да Цхроме или Едге подржава регион за управљање догађајима Вхеел који ће побољшати померање точкића помоћу миша и тачпеда на уређајима са слабијим процесорима.

Тренутна примена у Цхромиум прегледачима узрокује не тако глатко померање на неким веб-сајтовима, као што је ИоуТубе. Са овом новом функцијом, Мицрософт има за циљ да смањи кашњење или кашњење приликом померања и омогући прегледачима да боље реагују на померање вашег точкића.

Популар Постс