Мицрософт жели да ажурирања за Виндовс 11 буду енергетски ефикаснија

Мицрософт истражује подршку за нову верзију Виндовс Упдате-а на Дев Цханнел-у програма Виндовс Инсидер. Ова нова функција је укључена у Виндовс 11 Буилд 22567 и има за циљ смањење емисије угљеника коришћењем обновљиве енергије.

Мицрософт тренутно тестира енергетски ефикасан Виндовс Упдате са малом групом корисника и не добијају сви ову функцију. Када је функција омогућена, Виндовс 11 ће покушати да преузме и инсталира Виндовс ажурирања када уређај користи чист извор енергије за смањење емисије угљеника.

Ова функција није тако једноставна као што звучи. Прво и најважније, процес Виндовс Упдате-а зависи од доступних информација о чистој енергији. Радиће само када је рачунар прикључен и Мицрософт може да преузме податке о интензитету угљеника од партнера као што су елецтрицитиМап или ВаттТиме. Побољшања Виндовс Упдате

Функција енергетске ефикасности Виндовс Упдате функционише само ако ваш регион подржава један од Мицрософт-ових партнера. Ако је подржано и омогућено, видећете текст приказан испод на страници подешавања Виндовс Упдате.

Сазнајте више ће усмерити кориснике на Мицрософт-ову документацију за подршку како би помогли корисницима да боље разумеју процес.

Виндовс Упдате ће покушати да закаже инсталирање ажурирања у одређено доба дана када то резултира мањим емисијама угљеника. Већина електричних мрежа се напаја из више извора, укључујући обновљиве и фосилна горива, рекао је Мицрософт.

Поред ове нове функције за Виндовс Упдате, Мицрософт је решио проблем због којег није било могуће кликнути на дугме Поново покрени сада у Подешавања > Виндовс Упдате.

Мицрософт такође ради на вишеструким побољшањима за Виндовс Упдате. Као део Буилд 22567, Мицрософт је исправио странице широм апликације Подешавања уз подршку за ВинУИ контроле. ВинУИ интеграција би учинила да страница са подешавањима оперативног система Виндовс изгледа и осећа се доследно у целој апликацији.

Мицрософт је направио додатна побољшања претраживача у апликацији за подешавања и има за циљ да корисницима пружи тачан скуп резултата претраге.

Популар Постс