Мицрософт заиста не жели да покрећете веб прегледаче са побољшаним функцијама

Мицрософт ради на новој функцији за веб прегледаче засноване на Цхромиум-у која ће вас заштитити од случајног покретања прегледача као администратора.

Покрени као администратор или функција повишене дозволе вероватно вам није страна. За оне који нису свесни, повишена дозвола вам омогућава да покренете програм и његове процесе са администраторским токеном, што омогућава приступ осетљивим функцијама без додатних дозвола.

Иако је за неке апликације неопходна повећана дозвола, генерално се препоручује избегавање покретања било каквог процеса прегледача са повишеним правима. То је зато што ће се програми или датотеке које преузмете помоћу претраживача извршавати са повећаном дозволом (приступ Виндовс датотекама) и могу бити злоупотребљени за искоришћавање злонамерног софтвера. Мицрософт Едге повишени режим

Мицрософт Едге (Цхромиум) је претходно упозорио кориснике када су покренули претраживач са повишеном дозволом преко дијалога са облачићима на траци са алаткама. Међутим, ова функција је уклоњена након претераних жалби корисника.

Покушали смо само да упозоримо корисника (у Едге-у) преко дијалога са облачићима у углу, али ово се дешавало много чешће него што смо мислили да ће се десити због случајева у којима се претраживач покреће из програма са повишеним нивоом, као што је инсталатер, а ми одлучио да уклони упозорење због превеликих притужби корисника, Мицрософт рекао .

Мицрософт сада планира да аутоматски укине Цхроме, Едге или друге претраживаче када се покрену као повишени.

За ово, Мицрософт ће открити када прегледач ради са повишеним вредностима у сценарију где се извршни фајлови могу покренути без повишења вредности. Када се открије, Мицрософт жели да поново покрене претраживач преко екплорер.еке тако да ће прегледач радити под истим корисником као и љуска и де-елевација ће се десити.

Циљ ове промене је да се за већину корисника реше проблеми на које ће наићи са прегледачем са повишеним вредностима, јер би елевација требало да буде непотребна, саопштила је компанија.

Једном када се ова идеја примени, Мицрософт каже да ваш прегледач неће покренути преузете програме са повишеним вредностима и подређени процеси се такође неће покретати као уздигнути. Ово ће побољшати безбедност прегледача и решити проблем који доводи до празног садржаја картице.

Популар Постс