Мицрософт забија последњи ексер у ковчег Виндовс 10 Мобиле

 Лумиа 1520

Слика љубазношћу: ТхеНектВеб

14. јануара 2020. Виндовс 10 Мобиле је достигао крај живота (ЕОЛ) и последње кумулативно ажурирање је сада доступно. Мицрософт тренутно уводи Виндовс 10 Мобиле Буилд 15254.603 на телефоне као што су Лумиа 950 или ХП Елите к3, а Мицрософт је испоручио коначно ажурирање без одговарајућег дневника промена.

Виндовс 10 Мобиле Буилд 15254.603, која је последња исправка за ОС, долази са безбедносним исправкама и општим побољшањима. Званични дневник промена указује на белешке о издању за десктоп рачунаре, што имплицира да је Мицрософт можда исправио безбедносне грешке које утичу на Виндовс кернел, Виндовс унос и композицију и друге компоненте.Четири године након што је Мицрософт објавио последњи водећи Виндовс Пхоне, Мицрософт је сада потврдио да је Виндовс 10 Мобиле стигао до краја подршке. И даље можете да користите свој Виндовс Пхоне, али разне апликације као што су ВхатсАпп можда неће радити .

Након данашњег дана, и даље можете да направите резервну копију свог уређаја, подешавања и података одређених апликација, али ове функције ће бити укинуте 10. марта 2020. Неке функције резервне копије, укључујући отпремање фотографија, могу да наставе да раде до 12 месеци.

Иако Мицрософт Оффице Мобиле апликације за Виндовс 10 не третира као приоритет, планирају да подрже апликације на Виндовс 10 Мобиле још годину дана. Подршка за Оффице апликације ће престати у јануару 2021. и апликације ће добијати важна безбедносна ажурирања најмање годину дана.

Мицрософт: Пређите на Андроид или иОС

 Самсунг Свитцх

Мицрософт препоручује корисницима Виндовс 10 Мобиле да пређу на подржани Андроид или иОС уређај.

Мицрософт активно развија и ажурира апликације за друге мобилне платформе, а компанија нуди широк спектар апликација укључујући и наменски покретач за Андроид.

Мицрософт је такође направио апликацију под називом „Ваш телефон“ која чува најважније карактеристике Андроид телефона: поруке, обавештења и позиве. Не морате да вадите телефон из џепа да бисте приступили његовом садржају када радите на Виндовс 10.

Тренутно, апликација Ваш телефон вам омогућава да приступите фотографијама ускладиштеним на Андроид телефону са рачунара, такође вам омогућава да приступите својим текстуалним порукама, започињете позиве, као и да пресликате Андроид екран. На крају, платформа Ваш телефон ће такође подржавати дељење докумената са Виндовс 10 рачунарима.

Популар Постс