Мицрософт Ворд добија новог помоћника за граматику на Виндовс 10

Мицрософт Ворд за Виндовс 10 сада постаје мало паметнији са програмом за проверу граматике који се зове „Мицрософт Едитор“. Ова функција је већ неко време доступна на веб верзији Ворд-а, али сада долази у Ворд десктоп апликацију за Виндовс 10, са приступом који је првобитно био доступан онима у програму Инсидер.

За оне који нису свесни, Мицрософт Едитор користи вештачку интелигенцију и машинско учење да одмах уочи грешке у куцању и граматичке грешке док куцате у производима као што су Оутлоок и Ворд. Након ажурирања, можете отворити своје документе у програму Мицрософт Ворд, а бесплатни алат за уређивање ће вам помоћи да исправите све граматичке грешке.

За разлику од постојећег исправљача грешака у Ворд-у, Мицрософт Едитор користи вештачку интелигенцију да подигне ствари на виши ниво тако што проверава све елементе вашег писања, а затим приказује предлоге који ће вам помоћи са форматом, акронимима, инклузивношћу, геополитичким референцама и још много тога. Мицрософт Ворд едитор

У апликацији за радну површину такође можете да истакнете реченице да бисте приступили „предлозима“ које је курирала Мицрософтова вештачка интелигенција. На основу предлога, можете да унесете одговарајуће измене у реченицу или да је препишете у потпуности.

 Ворд Едитор

Такође можете да изаберете реч, а затим да притиснете Схифт+Ф10 или Алт+Доле да бисте приступили екрану са предлозима, као што је приказано на горњем снимку екрана.

Постоји чак и провера плагијата како би се осигурало да су цитати правилно укључени.

Остале карактеристике новог АИ-а за Мицрософт Ворд:

  • Нови кориснички интерфејс са фокусом на сугестије.
  • Ново окно за приступ искуству прегледа.

Такође је вредно напоменути да ће нови уредник подржати Предстојећи тамни режим Мицрософт Ворд-а .

Као што смо горе поменули, Мицрософт Едитор је тренутно доступан за одабране тестере који користе верзију 2010 (Буилд 13328.20000).

Поред Мицрософт Ворд-а, напредније „искуство са предлозима левим кликом“ такође се примењује у Оутлоок за Виндовс у бета каналима.

Популар Постс