Мицрософт уводи важне промене ажурирања за Виндовс 10

 Страница за ажурирање за Виндовс 10

Данас Мицрософт спроводи мере које би могле да побољшају целокупно искуство Виндовс Упдате на Виндовс 10.

Мицрософт се борио да исправи начин на који ажурира Виндовс и корисници су пријавили проблеме након сваког ажурирања за Виндовс 10. У 2019. години, Мицрософт је критикован због принудног ажурирања функција и компанија је имплементирала промену која људима даје контролу да ли да инсталирају ажурирања функција.

Прошле године је известан број неисправних драјвера такође гурнут путем Виндовс Упдате-а и такви драјвери су утицали на инсталацију главних ажурирања функција. Мицрософт уводи нову функцију која ће корисницима коначно дати контролу над драјверима инсталираним путем Виндовс Упдате-а.Од данас, Виндовс 10 постаје све бољи у суочавању са сукобима компатибилности драјвера и моћи ћете да инсталирате драјвере за свој процесор, тастатуру, миш, графику и друге уређаје.

 Страница опционих ажурирања

Мицрософт каже да ће произвођачи драјвера моћи лакше да објављују драјвере и да ће то омогућити Мицрософту да раније открије проблеме са драјверима и реши их пре него што ажурирање буде представљено корисницима.

Произвођач софтвера такође подешава страницу са подешавањима Виндовс Упдате како би укључио нову област „Опционална ажурирања“. Виндовс Упдате ће и даље аутоматски инсталирати многа ажурирања драјвера хардвера, али нова додатна ажурирања која се можда неће аутоматски инсталирати ће се појавити на овој страници Опциона ажурирања.

Са овом новом функцијом, купци и предузећа могу да сазнају шта ће бити у Виндовс ажурирањима (драјвери, небезбедносна ажурирања и друге закрпе), тако да могу да одлуче да ли и како да се припреме за њих.

Остала побољшања ће такође омогућити својим партнерима да лако усмере кориснике на прави управљачки програм.

Према Мицрософт-у, ново искуство ће бити представљено потрошачима касније данас, а промене би требало да буду објављене до 17:00 (ГМТ-8).

У сродним вестима, Мицрософт планира да дозволи хардверским партнерима да блокирају ажурирања функција ако одређено издање Виндовс 10 има сукобе компатибилности са драјверима на рачунару. Другим речима, хардверски партнери ће моћи да захтевају блокаде ажурирања ако знају да постоји проблем са драјвером.

Током периода блокаде, Мицрософт неће понудити ажурирање функције Виндовс 10 на било ком рачунару који има инсталиран некомпатибилан драјвер.

Популар Постс