Мицрософт упозорава да би нова промена драјвера за Виндовс 10 могла довести до грешака

 Провера драјвера за Виндовс 10

Витх Кумулативна ажурирања за уторак 2020. закрпе , Мицрософт је направио промену која има за циљ да пооштри Виндовс верификацију софтвера драјвера. Ова промена је уведена како би се спречило злонамерни софтвер да искоришћава рањиве хардверске драјвере како би компромитовао Виндовс 10 машину.

Као део ових нових безбедносних побољшања, Мицрософт каже да ће Виндовс 10 блокирати кориснике да примењују ОЕМ или произвођачке драјвере ако Виндовс не може да потврди издавача софтвера.

Иако је нови модел верификације драјвера важан за безбедност, ова промена би могла да доведе до грешака драјвера у оперативном систему Виндовс 10 ако Мицрософт не може да верификује драјвере. Мицрософт је тренутно свестан две поруке о грешци драјвера које би корисници свих подржаних верзија оперативног система Виндовс 10 могли да виде када верификација не успе.Прва порука о грешци је да Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера драјвера, а друга је да у теми није било потписа.

Обе поруке о грешци имплицирају да је Виндовс пронашао неправилно форматирану каталошку датотеку у валидацији драјвера и инсталација драјвера неће успети.

Ако добијете изнад две грешке приликом инсталирања драјвера са веб локације вашег ОЕМ-а или добављача драјвера, Мицрософт каже потребно је да контактирате произвођача и замолите их да учитају драјвер са одговарајућим исправкама.

Корисници ће вероватно искусити ове проблеме само када примењују старе исправке драјвера. Новији драјвери које су издали Интел, АМД или Нвидиа већ су компатибилни са новим моделом валидације оперативног система Виндовс 10.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт ради на бројним промене за заустављање драјвера који уништавају инсталације Виндовс 10 . На пример, Мицрософт сада дозвољава хардверским партнерима (Делл, ХП, Интел, итд.) да затраже блокове за надоградњу функција Виндовс 10 када открију проблеме са компатибилношћу драјвера током својих тестова.

Исто тако, Мицрософт такође истражује нову технологију машинског учења како би смањио проблеме компатибилности изазване ажурирањима драјвера на Виндовс 10.

Популар Постс