Мицрософт уклања упозорење о производу из Паинт-а у верзијама Виндовс 10 19Х1

 Сликајте у оперативном систему Виндовс 10

Још 2017. године, гласине су тврдиле да би Мицрософт могао убити застарелу апликацију Паинт у Виндовс 10 у корист Паинт 3Д. Међутим, Мицрософт је појаснио у посту на блогу да се МС Паинт само сели у Виндовс продавницу и да се не уништава.

Мицрософт је ажурирао МС Паинт у оперативном систему Виндовс 10 са обавештењем да потврди да ће апликација ускоро бити премештена у Виндовс продавницу. Прошло је више од годину и по откако је Мицрософт најавио своје планове да премести Паинт у Виндовс Сторе, али није било најновијих дешавања у том погледу.

Боја је и даље доступна у оперативном систему Виндовс 10 и није премештена у Мицрософт Сторе. Према најновијим налазима, Мицрософт неће ускоро премештати апликацију Паинт у продавницу апликација.У верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1, Мицрософт је тихо ажурирао апликацију Паинт и упозорење о производу имплементираном у Паинт-у је уклоњено, што сугерише да произвођач софтвера тренутно не планира да премести Паинт у Виндовс продавницу. Од Виндовс 10 Буилд 18334 , упозорење више не постоји у апликацији Паинт.

 МС Паинт

Обавештење има за циљ да све обавести да ће Паинт у неком тренутку бити пребачен у нови дом, а уклањање упозорења сугерише да Паинт ипак никуда не иде.

Није познато да ли су се планови променили, јер Мицрософт није званично потврдио ништа у вези са тим.

Следеће велико ажурирање за Виндовс 10 под кодним називом 19Х1 је већ у напредној фази развоја и предвиђа се да ће ажурирање бити финализовано следећег месеца. Виндовс 10 Април 2019 Упдате (верзија 1903) је тренутно доступан за инсајдере и биће објављен за ширу јавност у априлу.

У следећој верзији Виндовс-а, Мицрософт ће наставити да нуди и МС Паинт и Паинт 3Д, што има смисла јер обе апликације циљају различиту групу корисника.

Популар Постс