Мицрософт уклања старе Фласх компоненте са контролне табле

 Ажурирање Виндовс контролне табле

Адобе Фласх Плаиер, једна од најчешћих безбедносних претњи на вебу, биће уклоњен из Виндовс 10 до краја 2020. Овај потез је уследио након што је Адобе рекао да планира да укине подршку за Фласх Плаиер 2020. године.

Произвођачи софтвера, укључујући Мицрософт, Гоогле и Аппле, раде на томе Планови повлачења Фласх Плаиер-а . Поред тога, крај године ће означити крај Адобе Фласх-а у Виндовс 10.

Фласх Плаиер ће нестати са следећим ажурирањем функција за Виндовс 10, које се очекује следеће године, али ће Мицрософт такође понудити опционо ажурирање које ће уклонити компоненте Фласх Плаиер-а из старијих верзија Виндовс 10.Мицрософт је недавно објавио ажурирање за преглед за Виндовс 10 и долази са многим исправкама грешака, али једна недокументована промена је потпуно уклањање Адобе Фласх-а из оперативног система.

 Фласх Плаиер на контролној табли

У верзијама за преглед, Мицрософт је тихо уклонио поставку контролне табле која вам омогућава да конфигуришете Фласх Плаиер за Виндовс 10. Исто тако, Мицрософт је уклонио све остале компоненте Фласх Плаиер-а са инсталационог медија Виндовс 10.

 Фласх Плаиер у Филе Екплорер-у

Мицрософт уклањање подршке за Фласх Плаиер у оперативном систему Виндовс 10 није неочекивана промена. Компанија је већ потврдила да ће Фласх Плаиер бити уклоњен због бројних безбедносних недостатака.

Мицрософт Едге 88 ће такође уклонити Фласх Плаиер из претраживача, али је ажурирање тренутно доступно само тестерима на Дев Цханнел-у.

Док су друге компаније већ почеле да одустају од Фласх Плаиер-а, Мицрософт остаје као једина компанија која у потпуности подржава софтвер за стриминг видео записа преко Виндовс 10 и Мицрософт Едге-а.

То значи да када буде објављена следећа верзија оперативног система Виндовс 10 и Мицрософт Едге, корисници више неће моћи да пуштају Фласх Плаиер видео записе нити да конфигуришу његове поставке, али корисници увек могу да користе претраживаче или проширења независних произвођача за репродукцију Фласх садржаја.

Уклањање подршке за Фласх не би требало да утиче на већину корисника, али ако претражујете сајтове за стриминг видео записа или игара засноване на Фласх-у, мораћете да потражите алтернативе.

Популар Постс