Мицрософт уклања референцу на ново ажурирање за Виндовс 10 Мобиле

 Виндовс Пхоне

Слика љубазношћу: ГизмоЦхина.цом

Прошле недеље смо открили да је Мицрософт тихо ажурирао страницу подршке како би најавио ажурирање за Виндовс 10 априла 2018. за мобилне уређаје. Виндовс 10 Мобиле је тренутно у режиму одржавања и ново ажурирање за оперативни систем је свакако било изненађујуће за све.

Док је најава о Виндовс 10 Мобиле ажурирање за април 2018 Чинило се да је грешка на Мицрософтовој веб локацији, неки људи су веровали да софтверски гигант припрема велико ажурирање за мобилни оперативни систем.Као што се спекулисало, овај чланак подршке је био само грешка запосленог, а Мицрософт је јуче исправио грешку. Компанија је 9. маја тихо ажурирала страница за подршку и променио ажурирање за Виндовс 10 Мобиле из априла 2018. у Фалл Цреаторс Упдате. Страница о којој је реч више не наводи ниједно ново велико ажурирање за Виндовс 10 Мобиле.

Очигледно сада има смисла јер Мицрософт никада није јавно расправљао о ажурирању за Виндовс 10 Мобиле 2018 за мобилне уређаје, а компанија је већ потврдила да није у развоју ниједно ново ажурирање функција за Виндовс телефоне.

 Страница подршке за ажурирање за Виндовс 10 април 2018

Виндовс 10 Мобиле аутоматски преузима и инсталира ажурирања када су доступна. Виндовс 10 Фалл Цреаторс Упдате укључује додатне функције и побољшања за ваш Виндовс 10 телефон, објашњено је на страници подршке.

Иако нису планирана нова ажурирања функција за Виндовс 10 Мобиле, Мицрософт ће наставити да пружа безбедносна ажурирања за подржане телефоне до краја 2019. доступност прогресивних веб апликација у Мицрософт продавници такође може дугорочно помоћи платформи.

Нажалост, Виндовс 10 Мобиле и даље неће добијати никаква нова ажурирања функција, али ће закрпе бити и даље објављене. Након 2019, Мицрософт ће избацити све Виндовс телефоне и сигурносне закрпе ће бити објављене.

Међутим, верује се да Мицрософт ради на томе Виндовс Цоре ОС за нови уређај мобилног типа кодног имена Андромеда. Очекује се да ће склопиви таблет бити лансиран касније ове године и иако ће то бити таблет са склопивим кућиштем, нови уређај у облику фактора могао би да има телефонске могућности. Уређај ће покретати Виндовс Цоре ОС, модуларну верзију оперативног система Виндовс 10, а не Виндовс 10 Мобиле. Виндовс Цоре ОС, ако икада буде лансиран, имаће нови интерфејс оптимизован за све факторе форме.

Популар Постс