Мицрософт убија апликацију Виндовс 10 Оффице Ленс и друге услуге

 Оффице Ленс за Виндовс 10

Мицрософт константно додаје нове функције и апликације у Виндовс 10 путем Виндовс ажурирања и Мицрософт продавнице. У исто време, Мицрософт је такође прилично бруталан када мисли да се апликације или услуге не користе или да су доступне боље алтернативе.

Као и сваке године, Мицрософт сада подсећа купце да ће укинути подршку за неке Виндовс 10 апликације и пословне услуге 2021.

Можда најуочљивија Виндовс 10 апликација која је укинута је апликација Оффице Ленс. Као што можда знате, Оффице Ленс је популаран јер вам омогућава да снимате фотографије писаног материјала, а затим конвертујете штампане речи на слици у текст путем ОЦР-а.Постоје и други начини за издвајање слика из снимака екрана или слика, али Мицрософт је додао неке импресивне трикове у жанр са Оффице Ленс-ом и то је тренутно најбоље решење на тржишту.

Раније ове недеље, Мицрософт је уклонио Оффице Ленс из Мицрософт продавнице. Ако је апликација инсталирана, и даље можете да је користите, али више не подржава функције засноване на облаку. На пример, нећете моћи да сачувате фотографије скениране помоћу Оффице Ленс-а у ОнеНоте или ОнеДриве.

 Апликација Оффице Ленс

Мицрософт је препоручујући корисницима да преузму апликацију из Плаи Сторе-а и Апп Сторе-а за најбоље искуство.

Ако и даље желите да користите Мицрософтову ОЦР технологију на Виндовс 10, можете испробати и ОнеДриве, који сада има све основне функције, укључујући скенирање беле табле, визит карте и фотографије.

Стари Мицрософт Едге

Оригинални прегледач Мицрософт Едге, који је унапред инсталиран са свим верзијама оперативног система Виндовс 10, неће бити подржан након марта 2021.

У посту на порталу за администрацију, Мицрософт саветује кориснике Виндовс 10 да користе нову верзију Едге-а, која је поново опремљена помоћу Цхромиум платформе отвореног кода. Ако се не померите ручно, нови Едге ће бити аутоматски инсталиран.

Интернет Екплорер 11

Од 17. августа 2020. више не можете да користите Интернет Екплорер да бисте приступили Мицрософт 365 услугама, као што су Оффице веб апликације, Оутлоок и многе функције Мицрософт налога ће бити недоступне.

Мицрософт подстиче кориснике да надограде на Едге, који најбоље функционише са Виндовс 10.

Услуге предузећа

Касније ове године, Мицрософт планира да прекине подршку за следеће услуге предузећа:

  • ТЛС 1.0 и ТЛС 1.1
  • Скипе фор Бусинесс Онлине Цоннецтор
  • Висио веб приступ

Популар Постс