Мицрософт тимови да добију облачиће за ћаскање, подршку за пејџинг на Виндовс 10, мацОС

 Мицрософт тимови за Виндовс 10

Када је Мицрософт Теамс првобитно најављен, био је позициониран као алат за сарадњу на радном месту који ће се такмичити са платформама као што је Слацк. Данас је Мицрософт Теамс еволуирао у место где можете да комуницирате као што то радите на Дисцорд-у, ВхатсАпп-у, а компанија се нада да се платформа може оптимизовати и за потрошаче.

У најновијем покушају да побољша Теамс искуство ћаскања, Мицрософт уводи нову функцију под називом мехурићи за ћаскање – функцију која ће бити позната корисницима Мессенгер-а или ВхатсАпп-а.

На вашем мобилном телефону, када примите нову поруку, облачић за ћаскање (плутајуће обавештење) се појављује на екрану и остаје изнад свега што радите на екрану неколико секунди. Мицрософт покушава да поново створи то искуство на Виндовс 10 и мацОС-у омогућавањем подршке за нове облачиће за ћаскање у тимовима. Облачићи за ћаскање Мицрософт Теамс-а

Као што можете видети на горњој слици екрана, облачићи за ћаскање Мицрософт Теамс ће се појавити на главном екрану састанка и помоћи ће учесницима да лако прате ћаскање. Тренутно, корисници треба да отворе прозор за ћаскање на десној страни апликације и скролују кроз историју разговора да би пронашли најновију поруку.

Са облачићима за ћаскање, ћаскања ће се појавити на екранима свих учесника састанка и омогућиће корисницима да учествују у дискусији без потребе да се пребаце на тренутни екран за ћаскање. Ова функција ће учинити ћаскање централнијим за разговор, рекао је Мицрософт.

Наравно, увек можете искључити мехуриће ако вам се идеја не свиђа.

 Облачићи за ћаскање тимова

Функција облачића за ћаскање ће почети да се примењује средином јула и биће доступна свима до краја месеца.

Страничење у великој галерији у Мицрософт тимовима

Режим велике галерије Мицрософт Теамс тренутно вам омогућава да имате до 49 видео записа на екрану. Да би помогао корисницима да прегледају до 98 видео записа на екрану, Мицрософт уводи подршку за странице у тимовима.

У тренутном приказу Велике галерије, када имате више од 49 видео снимака, ускоро ћете моћи да користите функцију пејџинга, тј. контроле навигације за гледање видео записа других учесника.

 Страница Мицрософт Теамс

Контроле за навигацију ће се појавити испод Велике галерије и корисници могу да кликну на дугмад да погледају или ступе у контакт са више видео учесника.

Ова функција ће такође почети да се приказује корисницима у наредним недељама. Ако не можете да чекате, увек можете да се претплатите на Мицрософт Теамс програм за преглед и почнете да тестирате експериментална побољшања.

Поред ових побољшања квалитета, Чини се да Мицрософт Теамс такође добија подршку за нове режиме презентера укључујући режим репортера, побољшану велику галерију на мобилном уређају и још много тога.

Популар Постс