Мицрософт тимови да добију нову функцију за оне са ограниченим или спорим интернетом

 Режим мале количине података за Мицрософт Теамс

Већина нас је повезана на интернет цео дан, али лоша мрежна повезаност може довести до неугледног искуства са Мицрософт тимовима, посебно на Виндовс-у који троши више података него мобилни уређаји.

Раније ове године, Мицрософт је најавио да ради на новој функцији која ће вам помоћи да останете повезани када је ваш уређај офлајн. Са офлајн режим у Мицрософт тимовима , сада можете да ставите поруке у ред када ваш уређај није повезан на интернет.

Када се повежете, Мицрософт ће аутоматски послати поруку кориснику док памти контекст.Мицрософт сада уводи нову функцију под називом режим ниске количине података како би вам помогао да сачувате интернет податке. Ова функција је за оне са лошом или ограниченом мрежном везом и помоћи ће вам да смањите потрошњу података ограничавањем количине пропусног опсега која се може користити током видео позива или састанка.

Нови режим ниске количине података ће почети да се примењује за кориснике почетком 2021. године и моћи ћете да прилагодите подешавања у тимовима. Имаћете различите опције на основу доступности мреже, а такође можете да конфигуришете различита подешавања података за мобилну или Ви-Фи везу.

 Мицрософт Теамс интернет конекција

Идеја за Мицрософт Теамс режим са малим бројем података је прилично једноставна. На пример, ћаскате са својим сарадницима или учесницима и завршите на месту где мрежна веза није довољно стабилна. Тренутно, позив ће почети да се баферује и прекида везу када вам понестане пропусног опсега.

Следеће године, Мицрософт ће покушати да смањи употребу пропусног опсега и помоћи вам да ограничите податке како бисте избегли наплату мобилних телефона.

Наравно, и даље ће вам требати интернет веза да бисте се придружили састанцима или да бисте успешно слали поруке.

Према плану пута, овај нови режим са малим бројем података ће почети да се примењује за кориснике до марта.

Поред тога, технолошки гигант је недавно почео са увођењем нова подршка за позиве без ометања за смањење позадинске буке.

Чини се да Мицрософт такође тестира нови статус „Оут оф Оффице“. да вам помогне да се сакријете док останете повезани са тимовима. Ова функција је за оне кориснике који више воле да раде у миру и тишини, а почеће да се примењује у наредним недељама.

Популар Постс