Мицрософт тимови ће вам ускоро омогућити да искључите досадна ћаскања

Један од највећих проблема са Мицрософт тимовима је то што не дозвољава организаторима да потпуно искључе звук ћаскања на састанку. Уместо тога, Мицрософт Теамс вам омогућава да искључите звук и ћаскање свих учесника или појединаца само када састанак почне.

Сада, нова мапа пута Мицрософт Теамс-а сугерише да технолошки гигант коначно ради на могућности искључивања ћаскања током састанака тима.

На великим састанцима, ћаскања могу постати бучна и могу се злоупотребити за нежељену пошту. Срећом, са овом новом функцијом, организатори сада могу да конфигуришу тимове да аутоматски искључују ћаскање за учеснике пре, током и после састанка.Након ажурирања, организатори Мицрософт Теамс-а ће видети додатне опције под Дозволи ћаскање на састанку на екрану састанка:

  • Укључено – Када изаберете „укључено“, тимови ће дозволити учесницима да ћаскају.
  • Искључено – Када изаберете „искључено“, тимови ће блокирати екран за ћаскање.
  • Само током састанка – Ова опција ће омогућити учесницима да ћаскају само када је састанак активан.

Као што можете видети на слици испод, овим опцијама можете приступити директно из опција састанка.

 Опције састанка Мицрософт Теамс-а

Ово би био добродошао додатак за организаторе Мицрософт Теамс-а ако желе да искључе Виндовс 10 обавештења због великог броја порука које долазе од корисника након завршетка састанка.

Као што смо споменули на почетку, друга опција је једноставно потпуно искључити ћаскање пре састанка, али можда није идеално за школске сесије, барем у нашој књизи.

Мицрософт није открио тачно када ће ова функција ћаскања бити доступна корисницима Теамс-а, али мапа пута сугерише да би корисници могли да почну да је добијају у новембру.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт уводи функцију „Хард муте“. који је дизајниран да смањи ометање током великих састанака. Ова функција је већ доступна за организаторе и излагаче на десктоп верзији Мицрософт Теамс-а.

За мобилне кориснике, Мицрософт Теамс на Андроид-у добија подршку за састанке 2×4 на уређајима са малим екраном и 3×3 састанке на уређајима са великим екраном. Поред тога, Мицрософт Теамс на Андроиду ће коначно омогућити корисницима да користе Цортану за слање порука, већ придруживање састанцима и иницирање позива.

Популар Постс