Мицрософт тестира нову функцију за Виндовс 10 Сеарцх

 Функција претраге у оперативном систему Виндовс 10

Почетком 2020. године, Мицрософт је недавно почео да експериментише са временским плочицама у Виндовс Сеарцх-у и очигледно је изазвао помешане реакције у заједници корисника. Временска плочица је уклоњена за неке кориснике и изгледа да Мицрософт сада уводи бољу верзију исте функционалности.

Почевши од ове недеље, Мицрософт је омогућио већу временску плочицу у корисничком интерфејсу за претрагу, која приказује тренутне и предстојеће временске услове/температуру у горњем левом углу. Корисници могу да кликну на опцију „погледај пуну прогнозу“ да би покренули апликацију Временска прогноза.

Ако апликација за временску прогнозу није доступна, Мицрософт ће приказати додатне информације на страници резултата претраге. Виндовс претраживач временски интерфејс

Слика љубазношћу: Даниел Рубино

Вреди напоменути да је ово ажурирање на страни сервера и да није повезано са одређеним ажурирањем за Виндовс Сеарцх или Виндовс 10. Поред временске плочице, Мицрософт такође тестира феед вести за Виндовс претрагу, али ће бити уклоњен касније ове године када Виндовс 10 добије фид траке задатака сличан Гоогле Дисцовер-у.

Пошто ова функција није укључена у одређено ажурирање, није важно да ли користите најновију или стару верзију Виндовс 10. Мицрософт ће је омогућити за више корисника на основу повратних информација и интеракције оних који су укључени у А/ Б тестирање.

Временска плочица функционише само када омогућите приступ подацима о локацији у оперативном систему Виндовс 10. Ако вам се плочица не свиђа, можете је уклонити и десним кликом на њу.

Остала побољшања долазе на Виндовс траку задатака

Поред побољшања Виндовс претраге, Мицрософт такође тестира нову верзију траке задатака са подршком за опциону функцију под називом „Вести и интересовања“.

Као што име говори, ова функција је дизајнирана да приказује вести на основу ваших интересовања, спортских резултата, саобраћајне руте и информација о времену.

 Трака задатака вести

„Вести и интересовања“ су опционе и све информације се могу персонализовати. Међутим, све ове функције су део Виндовс Схелл Екпериенце-а и не могу се деинсталирати „у потпуности“.

Можете га сакрити десним кликом на икону, али не постоји начин да уклоните функције из система.

Популар Постс