Мицрософт тестира мања подешавања за Виндовс 10 Старт Мену, Регистри едитор

Да би вам помогао да брже пронађете своје апликације, Мицрософт тестира нову логику фасцикле на листи свих апликација у менију Старт која ће смањити неред. Поред тога, Мицрософт такође ради на новој функцији за уређивач регистра.

Виндовс 10 користи специјалну базу података или локацију под називом „ПрограмДата“ за прављење фасцикли на листи Све апликације и одржавање менија Старт чистим, уредним и организованим. Фасцикле и ставке у фасциклама се аутоматски генеришу помоћу функције Виндовс Схелл-а под називом Фолдер логиц.

Тренутно се фолдери Старт менија креирају чак и када фолдер садржи једну ставку. Са следећим Виндовс Упдате-ом, Мицрософт планира да побољша логику фасцикле како би директно приказао ставку (апликацију) ако фасцикла садржи само једну ставку. Фасцикле Старт менија

У овом тренутку, побољшана логика фолдера је доступна само корисницима Виндовс Инсајдера који су на Дев Цханнел-у.

То је мања промена, али је део плана технолошког гиганта да побољша целокупно искуство са Старт менијем. Према изворима, Мицрософт такође истражује а нови изглед Старт менија са заобљеним угловима , а не оштре ивице као што се тренутно види у Виндовс 10.

У једном од интерних концепата, контекстни мени Старт менија (десни мени) има заобљене углове и изгледа другачије од тренутног изгледа. Као и увек, нема појма када ће главна побољшања Старт менија почети да се појављују у верзијама за преглед – или потврде од Мицрософта да ће се то догодити.

Мицрософт такође тестира побољшања за траку за претрагу и траку задатака како би им дао модернији осећај.

Побољшања уређивача регистра

Очекује се да ће следеће ажурирање за Виндовс 10 бити испоручено са мањим побољшањима уграђеног уређивача регистра.

У најновијој верзији за преглед, Мицрософт је ажурирао уређивач регистра са подршком за ЦТРЛ + Бацкспаце, тако да можете да бришете речи одједном у прозору „Пронађи“ или када преименујете кључ.

Популар Постс