Мицрософт тестира две нове функције померања за Цхроме и Едге

 Едге и Цхроме

Након Гугла, Мицрософт је постао један од највећих доприносиоца платформи отвореног кода и заједници Цхромиум. Као део свог плана да побољша Цхромиум који такође покреће Едге претраживач, Мицрософт ради на две нове функције померања за побољшање померања веб страница у Гоогле Цхроме-у и новом Едге за Виндовс.

Прва функција померања се зове „померање засновано на процентима“ и ово омогућава претраживачу да тумачи померање точкића миша или тастатуре као проценат предвиђеног скролера, што значи да ће померање бити лакше када је ова функција активна.

Према Мицрософт-у, померање засновано на процентима део је мапе пута компаније да пребаци скроловање у Едге стилу у Цхромиум. Ова функција је већ доступна у Цхроме Цанари-у и може се омогућити претраживањем „Скроловање засновано на процентима“.Наћи ћете следећу заставу ако претражујете горњи термин:

Померање засновано на процентима – Ако је омогућено, точкић миша и померање тастатуре ће се померати за проценат величине скролера. – Мац, Виндовс, Линук, Цхроме ОС, Андроид.

Додиром покренута анимација бацања специфична за Виндовс

Одобрена је Мицрософт-ова обавеза за функцију „Анимација покретања додиром која је специфична за Виндовс“ и ова заставица се може омогућити и у Цхроме Цанари-у.

Према фирми, ова функција омогућава нову анимацију додира која нуди искуство померања које се понаша више као стари Едге и друге изворне апликације. Другим речима, циљ је да се изглади понашање померања.

Можете да тражите „Омогући експерименталну анимацију бацања“ у менију Цхроме Цанари флагс да бисте приступили функцији.

Популар Постс