Мицрософт Теамс вам сада омогућава да постанете невидљиви са новим статусом ван мреже

 Статус доступности Мицрософт Теамс-а

Мицрософт Теамс је најпопуларнија алатка за онлајн видео конференције и сарадњу, али постоје тренуци када не желите да комуницирате са корисницима. Ако покренете Мицрософт Теамс, други могу да виде када сте на мрежи и на састанку. Са новом функцијом, сада можете да промените свој активни статус тако да изгледате ван мреже.

Мицрософт Теамс користи уграђену функцију која се зове присуство да би пријавила ваш статус доступности другим корисницима. Подразумевано, ваш статус се ажурира у реалном времену и свако у вашој организацији може да га види осим ако не промените подешавања.

Мицрософт Теамс тренутно долази са следећим статусним опцијама:  • Доступно (зелено)
  • заузето (црвено)
  • Не узнемиравај (црвено)
  • У гостима (жуто)

У новом ажурирању, које је сада доступно свима, коначно можете да промените своје присуство тако да се приказује „ван мреже“.

 Мицрософт Теамс статус ван мреже

Можете да користите функцију режима „ван мреже“ да бисте назначили да нисте доступни за разговор или позиве.

Не узнемиравај и статус Одсутни и даље чини да људи верују да се моташ, али са режимом ван мреже можете да обавестите своју мрежу да нисте повезани.

Ова нова функција би могла да вас учини продуктивнијим на дужи рок, а такође ће вам омогућити да лакше игноришете људе.

Имајте на уму да коришћење статуса „ван мреже“ не значи да нећете моћи да видите активни статус других људи. Слично томе, такође можете да прегледате постојеће и нове разговоре и читате друге поруке док сте ван мреже.

Запамтите да ће Мицрософт тимови ресетовати ваш статус након 7 дана и аутоматски вас вратити у доступно стање.

У новембру, Мицрософт тимови ће такође добити присуство статуса трајања функција која ће вам помоћи да изаберете одређено временско трајање. Листа доступних трајања ће укључивати – Прилагођено, Ове недеље, Данас, 2 сата, 1 сат и 3 минута.

На пример, ако поставите статус „Одсутан“ на 1 сат, тимови ће аутоматски ресетовати статус доступности на реално време након једног сата.

Популар Постс