Мицрософт Теамс добија подршку за позиве без ометања – ево како да то омогућите

 Пригушивање буке у Мицрософт тимовима

Са огромним бројем људи који раде и уче од куће, Мицрософт сада уводи нову функцију засновану на вештачкој интелигенцији која ће учинити ваше позиве у Мицрософт тимовима без ометања.

Ова функција је први пут најављена раније ове године и коначно је доступна свима, према нашим тестовима.

Мицрософт тимови сада могу да користе напредну функцију „супресије буке“ како би потенцијално уклонили досадну буку из околине коју често чујемо на састанцима на мрежи. Са новом функцијом за сузбијање буке на подржаном хардверу, можете потпуно елиминисати позадинску буку.Извор из Мицрософта, који је желео да остане анониман, рекао нам је да компанија интерно користи технологију вештачке интелигенције како би научила Мицрософт тимове да аутоматски смање позадинску буку за гласовне разговоре и састанке.

Мицрософт сада жели да вам пружи већу контролу над сузбијањем буке помоћу ових нових опција:

  • Аутоматски: Ово би био подразумевани режим потискивања тимова и Мицрософт ће аутоматски изабрати најбољи ниво сузбијања буке на основу локалне буке.
  • Ниско: Ниска опција, која је опциона, потискује буку коју производи вентилатор вашег рачунара, стони вентилатор или клима уређај. Ова опција најбоље функционише када пуштате музику у позадини.
  • Високо: Пригушује сав позадински звук који није говор или произведен од стране човека, као што је лајање пса у комшилуку, бука при куцању итд.
  • Искључено: Потпуно искључује сузбијање шума и погодно је за висококвалитетне микрофоне у окружењу са ниским нивоом буке.

Како смањити позадинску буку у Мицрософт тимовима

Да бисте смањили позадинску буку у Мицрософт тимовима помоћу сузбијања буке, следите ове кораке:

  1. Отворите Теамс и кликните на икону вашег профила.
  2. Изаберите Подешавања.
  3. Изаберите „Уређаји“.
     Омогућите сузбијање буке
  4. Под „Сузбијање буке“ изаберите „Висока“ ако је доступна или „Аутоматски“.

Режим „Високи“ утисак филтрира сву позадину, као што је кликање оловком, шкрипање звука чипса или било коју другу неприродну буку.

У нашим тестовима смо приметили да ова функција одлично функционише, али захтева подршку за напредне векторске екстензије 2 (АВКС2) у процесору вашег рачунара. Из неких разлога не можете да користите ову функцију када се састанак снима.

Нова функција позива без ометања тренутно ради само у Мицрософт тимовима за Виндовс и не знамо када ће стићи на мобилне уређаје.

У наредним недељама, Мицрософт ће такође почети да се уводи подршка за више налога и похвалне значке у тимовима за десктоп.

Популар Постс