Мицрософт Сурфаце би могао да уништи Аппле МацБоок великом надоградњом дизајна

Мицрософт истражује могућност коришћења широкопојасних чипова у Сурфаце Боок-у и Сурфаце Про-у како би се такмичио са Аппле МацБоок-ом, према последњем патенту који је поднео гигант из Редмонда.

Мицрософт разматра променљиви панел кућишта где се шасија може заменити како би се омогућила бржа интернет конекција и друге функције.

У пријава патента , Мицрософт је напоменуо да жели да корисницима пружи једноставне и лаке за имплементацију панеле, тако да можете да промените изглед уређаја и додате подршку за додатне функције, као што је бржа мобилна повезаност.У ствари, моћи ћете да прелазите између различитих 'костима', задржавајући интегрисани и беспрекорни осећај. Такође можете да прелазите између ограничене и брзе мобилне везе за пренос података тако што ћете заменити модул „стандардне Ви-Фи везе“ Сурфаце Про или Сурфаце Боок.

 Патентни дизајн Сурфаце Боок

Слика љубазношћу: Мицрософт / УСПТО

Широкопојасни модул би значио бољи пријем и брзину. Може бити брз као Сурфаце Про Кс који покреће Куалцомм и то би очигледно била велика предност.

Иако је то свакако занимљив концепт, мало је вероватно да би таква модуларна Сурфаце Боок могла савршено да поправи велике огреботине.

 Модулар Сурфаце патент

Слика љубазношћу: Мицрософт / УСПТО

Међутим, не бисмо се требали превише заносити Мицрософтовом идејом, јер је ово само патент. Такође, чули смо доста гласина о „модуларним“ Сурфаце производима у прошлости, а Мицрософт је такође поднео патенте за савитљиве, склопиве производе са одвојивим компонентама.

Као и увек код патената, ово није гаранција да ће се готов модуларни Сурфаце производ уопште појавити, али ово показује начин на који размишља Мицрософтов одсек за истраживање и развој хардвера.

Такође је вредно напоменути да је Сурфаце Боок 3 стар само неколико месеци и да се Сурфаце Боок линија обично ажурира сваке две године, што значи да не бисте требали очекивати да ће хардвер следеће генерације доћи на полице до краја 2021. или почетком 2022.

Иако Сурфаце Боок 4 неће ускоро бити лансиран, Мицрософт тренутно планира да лансира Сурфаце Про 8 са Интел Тигер Лаке снагом. Нажалост, његов дизајн ће остати непромењен у односу на претходних неколико генерација Сурфаце Про-а.

Популар Постс