Мицрософт Сурфаце Андромеда можда долази са софистицираном камером

  Лумиа 1020 са стране камере

Слика љубазношћу: Виндовс Централ

Мицрософт је увек био на челу технологије. Компанија је креирала многе категорије уређаја у прошлости, али Сурфаце бренд уређаја су далеко најиновативнији уређаји који боље изгледају. Оригинални Сурфаце хибридни таблет је лансиран у октобру 2012. Од тада смо видели многе уређаје са Сурфаце брендом као што су Сурфаце Про, Сурфаце Хуб, Сурфаце Боок, Сурфаце Студио и Сурфаце Лаптоп. Ови уређаји су или стварали потпуно нову категорију или су поново осмишљавали стару категорију да би други произвођачи добили инспирацију и дошли са сличним производима.

Можемо рећи да је категорија паметних телефона она коју Сурфаце бренд није дотакао. Чули смо много гласина о склопивом Андромеда (популарно познатом као Сурфаце Пхоне) уређају. Али Мицрософт није једина компанија која је размишљала или ради на склопивом уређају. Гласине о компанијама које раде на склопивим паметним телефонима круже од децембра 2016. Компаније као што су Аппле, Самсунг, Гоогле и Мицрософт су поднеле патенте за неколико дизајна склопивих паметних телефона. Од њих Самсунг има највећи број патената. Такође смо чули гласине о склопивом Самсунг Галаки Кс уређају.Мицрософт је већ потврдио смрт свог оперативног система за паметне телефоне, иако ће можда бити тешко за заљубљене фанове да прихвате и они и даље верују да ће Мицрософт осмислити паметни телефон Сурфаце бренда, Сурфаце Пхоне. Сами фанови се не могу кривити јер Мицрософт има Сурфаце уређаје у свакој категорији осим паметних телефона.

Још у мају 2017. године, Канцеларија за патенте САД објавила је Мицрософт патентну апликацију за склопиви паметни телефон. Из патента је јасно да је Мицрософт урадио доста посла на концепту склопивог паметног телефона.

Мицрософт је недавно добио патентну пријаву за Дуал Дисплаи или склопиви паметни телефон. Један занимљив избор дизајна у овом новом патенту је подешавање камере. Да би направио склопиви паметни телефон, Мицрософт би морао да учини појединачну леву и десну страну што је могуће тање. Ово би отежало постављање модула камере јер сам модул није довољно танак. Мицрософт је у патенту рекао да би модул камере заиста вирио из тела уређаја.

  Мицрософт патент за двоструки екран

Слика љубазношћу: Патентли Мобиле

У извођењу Сл. 1А илустрован изнад, причврсни елемент #18 укључује шарку као што је означено љубичастом бојом. Зглобни прелаз између пресавијеног и расклопљеног стања ручног уређаја је даље илустрован на цртежима у перспективи на СИ. 1Б, 1Ц и 1Д. ШИПАК. 1Б приказује ручни уређај у расклопљеном стању. ШИПАК. 1Д испод приказује ручни уређај у пресавијеном стању, где кућишта #14а и #14б могу лежати једно наспрам другог као региони камере #12 који се протежу изван кућишта #14а (нпр. поред унутрашње површине кућишта) притисните капу која се увлачи 16 ка унутра у удубљење. ШИПАК. 1Ц приказује ручни уређај у делимично пресавијеном стању.

  Мицрософт

Слика љубазношћу: Патентли Мобиле

Дакле, камера је постављена на предњој страни уређаја. Да би спречио било какве избочине да ометају уређај у пресавијеном облику, Мицрософт користи мушко-женски распоред где би избочина камере на левом екрану лако стала у шупљину на десном екрану.

Мицрософт такође објашњава да би постојао сензор отиска прста који се налази на задњој страни камере. Поред овога, Мицрософт каже да ће овај паметни телефон са двоструким екраном подржавати тастатуру, миш, па чак и контролер за игре. Камера ће имати праћење главе, препознавање покрета, дубинску камеру за машински вид, детекцију покрета и ноћни вид.

Ово има смисла зашто је Мицрософт одлучио да камеру постави на предњу страну. Уређај је мање-више као Сурфаце Јоурнал где два екрана са леве и десне стране изгледају као лева и десна страница књиге. Ово је у складу са недавним кодом из нове апликације Вхитебоард на којој Мицрософт можда ради за овај уређај.

Мицрософт Сурфаце уређаји никада нису били лидери на тржишту, али ови уређаји не прате тренд. Направљени су да стварају нове трендове. Мицрософт може бити заслужан за то што није копирао друге произвођаче и смислио потпуно нове уређаје. Очекује се да ће овај уређај бити попут мини џепног рачунара који такође има могућност играња Ксбок игрица.

Ако се овај Сурфаце Андромеда уређај испостави да је довољно леп и паметан као што се очекивало тада, то би дефинитивно омогућило иПхоне-има и Андроид-има да искористе свој новац.

Популар Постс