Мицрософт Сторе сада препоручује корисницима да надограде на најновију верзију оперативног система Виндовс 10

 Виндовс 10 Фалл Цреаторс Упдате десктоп

Слика љубазношћу: ПЦВорлд.цом

Мицрософт је већ потврдио да ће Виндовс 10 бити последња верзија Виндовс-а, и да ће уместо тога добијати функције и кумулативна ажурирања током времена. Ако сте на Виндовс 10 ажурирању за април 2018, већ користите најновији и најбољи Мицрософтов ОС.

 Упит за надоградњу на Виндовс 10Мицрософт каже да ће Виндовс 10 в1703 (Цреаторс Упдате) стићи до краја подршке у октобру и ако је ваш рачунар и даље на Виндовс 10 Цреаторс Упдате-у, Мицрософт Сторе ће вам сада препоручити да надоградите на новију и подржану верзију Виндовс 10.

Мицрософт сада користи продавницу апликација да обавести кориснике да ли је њихов рачунар ажуран или не. Ако кликнете на препоруку, отвориће се Мицрософт страница за подршку у вашем подразумеваном веб прегледачу који промовише функције најновије верзије Виндовс 10.

Ваш уређај користи старију верзију оперативног система Виндовс 10. Да бисте наставили да добијате безбедносна ажурирања и уживали у најновијим функцијама које Виндовс 10 нуди, потребно је да ажурирате свој уређај на новију верзију оперативног система Виндовс 10, наводи се на страници.

Сада постоји опција Ажурирај сада на веб локацији и ако се кликне, она ће преузети апликацију Виндовс 10 Упграде Адвисор.

 Виндовс 10 в1703 ЕОЛ

Мицрософт продавница на Виндовс 10 Мобиле такође приказује сличан упит

Према подацима о животном циклусу оперативног система Виндовс страница за подршку , корисници који још увек користе Виндовс 10 Цреаторс Упдате (верзија 1703) више неће добијати безбедносне исправке после 10. октобра. То значи да више нећете добијати безбедносна или квалитетна ажурирања, а ваш систем би могао да постане рањив на безбедносне ризике.

Вреди напоменути да би Мицрософт продавница могла да прикаже исти упит и на Виндовс телефонима и да је вероватно грешка.

Популар Постс