Мицрософт се спрема да укине стару Виндовс Пхоне продавницу

 Виндовс Пхоне 8.1

Слика љубазношћу: ААВП

Већ неко време знамо да Виндовс телефони немају будућност и софтверски гигант је престао да развија ажурирања за Виндовс Пхоне 8.1 уређаје. Чини се да ће се ситуација ускоро погоршати.

Мицрософт је данас објавио да укида подршку за Виндовс Пхоне продавницу следеће године и да програмери неће моћи да објављују нова ажурирања за своје апликације у продавници за Виндовс Пхоне 8.1 и старије верзије. С друге стране, Виндовс 10 Мобиле је у режиму одржавања и предвиђа се да ће подршка престати крајем 2019. године, али ће наставити да добија све врсте ажурирања апликација.Од 1. јула 2019. Мицрософт ће престати да дистрибуира ажурирања апликација на Виндовс Пхоне 8.к или старије уређаје.

И даље ћете моћи да објављујете ажурирања за све апликације (укључујући оне са Виндовс Пхоне 8.к или старијим пакетима). Међутим, ове исправке ће бити доступне само за Виндовс 10 уређаје, пише Мицрософт у блогу.

31. октобар 2018. – Мицрософт ће престати да прихвата нове пријаве апликација са Виндовс Пхоне 8.к или старијим или Виндовс 8/8.1 пакетима (КСАП или АППКС) Ово неће утицати на постојеће апликације са пакетима који циљају Виндовс Пхоне 8.к или старије и/или Виндовс 8/8.1, објашњава компанија.

Популар Постс