Мицрософт сада има препоруку за Едге претраживач на траци задатака

 Екран за покретање Мицрософт Едге

Након што се огласи приказују на Оутлоок веб локацији, у менију Старт и Виндовс Сеарцх-у, Мицрософт сада додаје оглас или препоруку за Цхромиум Едге на траку задатака оперативног система Виндовс 10.

Ако користите ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020, а Цхромиум Едге је закачен за траку задатака, вероватно ћете видети обавештење које се појављује на траци задатака и препоручује вам да испробате прегледач.

Један корисник нам је послао снимак екрана на коме се може видети трака задатака која позива кориснике да покрећу Мицрософт Едге чак и када претраживач већ ради у позадини. У огласу се каже да се можете „вратити на прегледавање директно са траке задатака“ и чини се да је то резултат грешке у ажурирању за октобар 2020. или ажурирању Едге. Оглас на ивичној траци задатака

На срећу, лако се решити таквих обавештења. Постоје два начина да искључите ова обавештења – кликните на закачену икону Едге и обавештење ће нестати. Или такође можете да искључите опцију савета и предлога у Подешавања > Систем > Обавештења и радње.

Извори који су желели да остану анонимни рекли су нам да Мицрософт истражује ово неочекивано понашање и да би ускоро могли да паузирају кампању.

Корисници не би требало да виде обавештење када већ користе Мицрософт Едге у ​​оперативном систему Виндовс. Међутим, из неких разлога, Мицрософт не може да открије да је Едге већ отворен и да се искачући прозор насумично покреће.

Мицрософт је имплементирао ове врсте огласа у друге области оперативног система Виндовс 10, укључујући Виндовс претрагу, мени Старт и такође смо видели огласе на Оутлоок.цом .

Мицрософт у великој мери промовише Цхромиум Едге јер је нов и користи исти стари Едге бренд, тако да је могуће да многи корисници не знају за Цхромиум издање и његове јединствене карактеристике.

Такође је вредно напоменути да је Цхромиум Едге до сада добио прилично позитивне повратне информације и тржишни удео претраживача такође расте .

У ствари, Мицрософт Едге тржишни удео ће се вероватно побољшати након тога Интернет Екплорер је укинут а корисници се преусмеравају на нови претраживач.

Популар Постс