Мицрософт сада гура Оффице веб апликације без дозволе корисника

Оффице ПВА (апликације засноване на вебу) доступне су преко ваших прегледача, као што су Цхроме и Мицрософт Едге. Ове Оффице веб апликације можете да користите бесплатно и сличне су Гоогле-овим веб апликацијама, које су подразумевано инсталиране у Гоогле Цхроме-у.

Мицрософт тренутно нуди пет основних веб програма: Ворд, Екцел, ПоверПоинт, ОнеНоте и Оутлоок. Да бисте користили ове веб апликације, потребан вам је Мицрософт налог и морате да их инсталирате ручно користећи Едге или Цхроме.

Када кликнете на дугме за инсталацију на свом Мицрософт налогу, Мицрософт Едге аутоматски додаје апликације као што су Ворд, Екцел, ПоверПоинт и Оутлоок у ваш Старт мени, тако да можете лакше и брже да им приступите.Чини се да Мицрософт сада експериментише са новом функцијом која ће додати Оффице апликације на ваш Виндовс 10 уређај без ваше дозволе.

Оффице апликације већ раде веома добро на Виндовс-у, али није тајна да Мицрософт такође жели да промовише своје веб апликације ако из било ког разлога не користите плаћене верзије.

 Оффице веб апликације у Старт менију

Током викенда, Мицрософт је ажурирао Цхромиум Едге (Стабле) за Виндовс 10 како би тихо инсталирао четири Оффице веб апликације на неким уређајима. Чини се да се ова „функција“ покреће за одабране тестере у програму Виндовс Инсидер, али би се могла појавити и на машинама које нису Инсајдер.

 Програми и функције контролне табле

Приметили смо да су ПВА инсталирани на нашим уређајима 11. октобра и да је Мицрософт аутоматски направио наменске уносе за Екцел, Оутлоок, Ворд и ПоверПоинт у менију Старт.

У овом тренутку није јасно како Мицрософт гура Оффице апликације, али као што можете видети на снимку екрана испод, ови ПВА се контролишу помоћу Мицрософт Едге-а, тако да је могуће да је ово део новог Мицрософт Едге експеримента.

 Страница са Мицрософт Едге апликацијама

Ако не желите да користите Оффице веб апликације, увек можете да их деинсталирате тако што ћете отићи на контролну таблу > Програми и функције или страницу Апликације и функције у апликацији Подешавања.

Популар Постс