Мицрософт Ресеарцх показује контролер за игре за паметне телефоне

 Контролер за мобилни

Мицрософт можда ради на иновативном контролеру који можете да користите са својим паметним телефоном. Ово би могао бити покушај компаније да прошири бренд Ксбок и свакако има смисла с обзиром да је софтверски гигант веома озбиљан у вези са играњем игара.

Мицрософт Ресеарцх документ показао је прототип Ксбок контролера за мобилне уређаје и таблете. То је прототип компаније Мицрософт Ресеарцх, тако да нема потврде да ли ће такав производ производити Ксбок хардверски тим или не. Али ови прототипови нам пружају увид у то како би могли да раде.

Документ показује да је истраживачки тим софтверског гиганта развио прототип који би се поделио на два дела и причврстио на обе стране телефона како би проширио његове могућности играња. Другим речима, Мицрософтов контролер би могао да конвертује уређај у пуноправну играћу конзолу.Играчи паметних телефона који користе Мицрософтов контролер неће морати да додирују контроле на екрану када играју игрице, захваљујући методу уноса заснованом на хардверу компаније. Вероватно је да Мицрософт још увек ради на контролеру и да би ускоро могао да се појави на тржишту.

 Ксбок контролер

Бројни јефтинији производи омогућавају да се паметни телефон учврсти у или на модификовани ручни контролер за игре; ово укључује ИОН иЦаде мобиле, ГамеЦасе, ГамеВице и производе компаније Мога. Међутим, фиксни облик ових додатака значи да су гломазни и нефлексибилни, објашњава Мицрософт у а документ .

Свакако има смисла побољшати мобилно играње и како је Мицрософт у потпуности посвећен гејминг бизнису, нећемо се изненадити ако компанија донесе такав контролер на тржиште. Мицрософт је престао да производи паметне телефоне како би контролер био усмерен на Андроид и иПхоне.

Мицрософтов посао са играма

Мицрософт ради на неколико других пројеката, укључујући дуго шушкани Пројецт кЦлоуд који би требало да донесе висококвалитетно искуство играња на било који рачунарски уређај путем стриминг технологије коју покреће Мицрософтов облак.

Ово је огроман пројекат за Мицрософт, а извршни директор Сатиа Надела је недавно разговарао о њему током позива о заради.

Популар Постс