Мицрософт решава 17 критичних рањивости у ажурирању закрпе од уторка

Имаге Цредит: невс.софтпедиа.цом

Мицрософт је као део циклуса закрпа у уторак објавио нова безбедносна ажурирања за све своје подржане верзије оперативног система Виндовс. Безбедносна ажурирања су део циклуса закрпе у уторак за јул 2018.

Редмонд Гиант је исправио 54 рањивости најновијим ажурирањем закрпа у уторак. Постоји 17 таквих рањивости које је Редмонд Гиант назвао критичним.17 рањивости које је Мицрософт исправио односе се на компанијски претраживач Интернет Екплорер и Мицрософт Едге. Мицрософт тражи од корисника да инсталирају 17 критичних ажурирања како би се клонили и заштитили од било какве рањивости јер утичу на претраживаче свих подржаних верзија Виндовс-а.

Мицрософт наводи: Рањивост заобилажења безбедносних функција постоји када Мицрософт Интернет Екплорер неправилно обрађује захтеве који укључују УНЦ ресурсе. Нападач који је успешно искористио рањивост могао би натерати прегледач да учита податке који би иначе били ограничени.

Мицрософт потврђује да безбедносни недостатак пронађен у Интернет Екплорер-у олакшава нападачу да искористи рањивост и примора прегледач да учита ограничене податке. Ова безбедносна грешка није јавно откривена и стога би компанија желела да корисници преузму безбедносна ажурирања што је пре могуће.

Иста рањивост такође утиче на прегледач Мицрософт Едге на системима који су преузели ажурирање за Виндовс 10 априла 2018. Рањивост омогућава нападачу да преузме потпуну контролу над рачунаром и украде важне податке са погођеног рачунара.

У свим случајевима нападач не би имао начина да натера корисника да погледа садржај који контролише нападач. Уместо тога, нападач би морао да убеди корисника да предузме акцију. На пример, нападач би могао да превари корисника да кликне на везу која води корисника на веб локацију нападача, каже Мицрософт.

Рањивост прегледача Мицрософт Едге откривена је само за кориснике који су преузели ажурирање за Виндовс 10 априла 2018. и не постоји за прегледач Мицрософт Едге на старијим верзијама оперативног система Виндовс 10.

Да бисте преузели најновије ажурирање Патцх Туесдаи, мораћете да одете у одељак Виндовс Упдате и да поново покренете уређај да бисте довршили примену поправки.

Популар Постс