Мицрософт разматра нове идеје да поправи празнину у апликацијама испред склопивог Виндовс 10 уређаја

 Мицрософт Андромеда са Оффице апликацијом

У 2015. години, Мицрософт је направио неке велике кораке напред када је представио универзалну Виндовс продавницу за рачунаре, телефоне и играчку конзолу, али компанија није успела да реши злогласни проблем са недостатком апликација. Мицрософт се још увек бори да убеди програмере трећих страна да креирају универзалне апликације за Виндовс 10 уређаје.

Мицрософт се нада да ће прогресивне веб апликације (ПВА) поправити јаз у апликацијама и вероватно ће ова стратегија побољшати ситуацију, али неће променити игру. У овом тренутку, Мицрософт једноставно нуди подршку за прогресивне веб апликације у оквиру Виндовс-а и изгледа да је компанија одлучна да направи боље решење које би могло да промени игру.

Према новом извештају, Мицрософт разматра да помогне у побољшању ситуације са апликацијама на Андромеди пре њеног објављивања 2019. године и иако су идеје непознате, вероватно ће променити игру.Сасвим је јасно да Мицрософт не жели да направи исту грешку двапут и покрене нови уређај без одговарајуће продавнице апликација која би га подржала. Недостатак апликација посебно је дефинисан као проблем за Виндовс Пхоне.

Мајкрософтов Џо Белфиоре Белфиоре рекао је да је компанија наизглед напустила своју платформу и директно окривила огромну празнину у апликацији и недостатак интересовања програмера да је попуне.

Популар Постс