Мицрософт ради на враћању активације оперативног система Виндовс 10 за погођене кориснике

 Екран за активирање оперативног система Виндовс 10

Пре неколико сати јавили смо да је а број Виндовс 10 система је погођен чудном грешком где систем губи статус активирања. Грешка у питању није веома распрострањена и доводи до тога да системи буду наведени као неактивирани.

Број корисника који пријављују проблем расте сваког минута и неколико пријава се појавило у последњих неколико сати. Ваша лиценца за Виндовс 10 (Про) је и даље важећа. То је познат проблем који се јавља у неколико земаља и Мицрософт инжењери раде на решењу.

У изјави за медијске публикације, Мицрософт је потврдио пријављен проблем и компанија активно ради на враћању активација за кориснике Виндовс 10 Про.Радимо на враћању активација производа за ограничени број погођених корисника Виндовс 10 Про, рекао је у саопштењу Џеф Џонс, виши директор у Мицрософту.

Шта није у реду?

Раније данас су се појавили извештаји у којима се тврди да Виндовс 10 наилази на проблем који узрокује проблеме са активацијом на корисничким машинама. Корисници су документовали инцидент на Твитеру, Јутјубу, Реддиту и другим платформама објашњавајући да одједном њихова инсталација Виндовс 10 више није активирана.

 Активирајте Виндовс грешку

Чини се да поновна активација ручним додавањем кључева не функционише. Алат за решавање проблема не успева да реши проблем и у неким ретким случајевима од корисника се тражи да пређу на Виндовс 10 Хоме са Про.

Не можемо да активирамо Виндовс на овом уређају јер немате важећу лиценцу или кључ производа, гласи порука са кодом грешке 0кЦ004Ц003.

Ова грешка је погођена само ограниченим бројем система и тренутно не постоји решење. Чини се да контактирање са тимом за подршку Мицрософт-а није посао за кориснике, према извештајима.

Мицрософт још увек истражује проблем и компанија покушава да врати ствари у нормалу. За сада се корисницима препоручује да сачекају јер би проблем требало да буде решен у наредних неколико сати.

Популар Постс