Мицрософт ради на великом ажурирању Оффице апликација за Виндовс 10

Слично програму Виндовс Инсидер, Мицрософт такође омогућава корисницима да постану Оффице Инсидер. Ако се придружите програму Оффице Инсидер, можете да проверите предстојеће верзије Оффице апликација за Виндовс 10, као што су Ворд, Екцел, ПоверПоинт и ОнеНоте.

Мицрософт тестира неколико нових функција за Ворд, ПоверПоинт, Екцел и Оутлоок. У најновијем ажурирању прегледа за Инсајдере, Мицрософт је представио нову поставку теме за Оффице апликације која ће омогућити да Ворд, ПоверПоинт, Екцел итд. одговарају системским поставкама Виндовс 10.

На пример, Ворд ће аутоматски прећи на свој изворни тамни режим ако користите уграђена подешавања тамне теме у Виндовс 10. Мицрософт Ворд тамни режим

Ажурирање такође уводи подршку за нову функцију која ће вам омогућити да сачувате облике као слике, тако да можете лако да копирате и налепите претворене слике у своје документе или презентације.

То значи да сада можете да користите опцију Сачувај као слику да бисте сачували своје графиконе, облике, дијаграме, па чак и оквире за текст. Такође можете копирати конвертоване слике у међуспремник и налепити их у ПоверПоинт презентацију. Ова функција је сада доступна у Оутлоок, Ворд и Екцел.

Поред тога, Мицрософт додаје подршку за ново окно за уређивање у програму Мицрософт Ворд који ће вам дати већу контролу над провером правописа и граматичким предлозима.

 ПоверПоинт ГИФ позадина

За ПоверПоинт, Мицрософт ради на новој функцији која ће вам омогућити да учините позадину провидном када креирате ГИФ у оквиру презентације.

Опцији можете приступити са панела Извоз где треба да изаберете нову опцију Учини позадину транспарентном.

Екцел добија нови додатак за визуелизацију података који ће вам омогућити да лако креирате дијаграме тока, организационе графиконе итд. користећи Екцел податке. Могу се видети у Висио-у, а можете користити и богатије могућности уређивања.

 Мицрософт Екцел Висуализер података

Оутлоок десктоп такође добија велико ажурирање са следећим новим функцијама:

  • Уграђена подршка за преводиоце.
  • Побољшани предлози граматике и стила.
  • Подешавања и потписи у облаку.
  • Функција претраживања архиве на мрежи се сада шири.
  • Нова профилна картица.

Вреди напоменути да Мицрософт такође разматра а велика надоградња архитектуре за Оутлоок десктоп апликацију који ће се фокусирати на веб технологије.

Популар Постс