Мицрософт ради на преклопном телефону са три екрана

 Сурфаце Дуо телефон

Слика љубазношћу: ТецхРепублиц

Мицрософт користи два екрана у свом Сурфаце Дуо телефону на преклоп, али шта је са уређајем на склапање који користи три? Мицрософт је патентирао један нови дизајн паметног телефона који долази са трећим екраном на шаркама и хардвер би могао бити следећи иновативни уређај компаније ако га одобри Сурфаце тим.

Према патент Примећено од нас, чини се да Мицрософт ради на уређају са два екрана који се може склопити изнутра или споља као Сурфаце Дуо и Нео. Има два главна екрана, али такође укључује и трећи екран или статусну траку на шарки.У поднеску, компанија из Редмонда објашњава да типични паметни телефони имају један екран на коме се све релевантне информације приказују кориснику. Неке информације, као што су обавештења о позивима или порукама, корисник може превидети и Мицрософт има за циљ да реши ове проблеме својом патентираном идејом.

Трећи екран који се назива „ивични екран“ је област екрана шарке и информације би се приказивале на ивичном екрану на основу оријентације уређаја.

 Уређај са три екрана

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

Информације о ивичном екрану могу бити ограничене. На пример, наћи ћете основне информације као што су виртуелне контроле, обележивачи претраживача, обавештења, време, преостала снага батерије, кориснички профил, могућност премештања садржаја из једног региона екрана у други и ознаке за покретање апликација и повезаних уређаја .

Мицрософт каже да информације приказане на екрану шарке зависе од тренутне намере корисника. Мицрософт би могао да разуме да ли је корисник заинтересован за додатне информације које се могу приказати на трећем екрану.

На пример, када је уређај затворен, трећи екран може да приказује обавештења као што су број пропуштених позива и непрочитане текстуалне поруке.

Слично томе, глобалне информације о хардверу као што су контроле апликација, мулти-таскинг и друге функције биће приказане када се региони првог и другог екрана супротстављају спољашњим површинама уређаја. или у шаторском стању.

Иако нисмо сигурни да ли ће се патент манифестовати у стварним производима, ово је још једна потврда да Мицрософт размишља о иновацијама традиционалног склопивог концепта.

Популар Постс