Мицрософт ради на новом решењу за напредне веб апликације

 Прогресивне веб апликације

Гоогле је био главни шампион ПВА-а и направио је неколико веб локација које се понашају као изворне апликације. У 2018. години, Мицрософт је такође удружио снаге са другим подржаваоцима и почео да улаже у прогресивне веб апликације (ПВА) како би решио проблем недостатка апликација у Виндовс продавници.

Са прогресивним веб апликацијама (ПВА), Мицрософт се нада да ће повећати број и квалитет апликација које се налазе у продавници апликација за Виндовс 10. Неколико компанија, укључујући Убер и Твиттер, надоградило је своје основне апликације на ПВА, који се ажурира чешће од традиционалних Виндовс Сторе апликација.

Иако би ПВА могли бити будућност, технологија нема приступ свим функцијама оперативног система Виндовс 10 и Андроид, због чега заостаје за изворним апликацијама у неким областима.Према а предлог , Мицрософт ради на новом АПИ-ју под називом 'ЕдитЦонтект' да интегрише веб апликацију са напредним методама уноса текста на Виндовс 10. На пример, АПИ би могао да омогући веб апликацијама као што је Гоогле документи да олакшају интеграцију са услугом уноса текста ОС, што би требало омогућите подршку за куцање превлачењем, бирач емоџија и друге функције.

 ПВА са уређивачем уноса

АПИ има за циљ да побољша приступачност и перформансе за прогресивне веб апликације и откључа нове могућности за уреднике засноване на вебу.

Већина веб апликација долази са уграђеним начинима уређивања који често не успевају да испоруче очекивану интеграцију са оперативним системом. Са АПИ-јем „ЕдитЦонтект“, компанија се нада да ће решити проблеме са уносом веб апликација тако што ће одвојити унос текста од ХТМЛ ДОМ приказа.

Да би ово функционисало, аутор веб апликације треба да укључи податке преко АПИ-ја ЕдитЦонтект-а.

У приватној објави, Мицрософтов инжењер је открио како би ово помогло Гоогле документима:

Гоогле документи користе елемент за уређивање садржаја ван екрана да би олакшали интеграцију са услугама уноса текста ОС. Интеграција са услугама уноса текста ОС-а даје Гоогле документима приступ функцијама уноса текста као што је ИМЕ за композицију на кинеском, јапанском и корејском језику, као и бирачу емоџија и још много тога, стоји у посту.

Према а урадити , Мицрософт је већ почео да интегрише АПИ у Цхромиум.

АПИ ће коначно омогућити уредницима заснованим на ПВА да неометано функционишу и приступе свим функцијама уноса на Виндовс 10.

Још један корак у правом смеру од стране Мицрософта.

Популар Постс