Мицрософт ради на менаџеру тастатуре за Виндовс 10

 ПоверТоис

Виндовс 10 омогућава корисницима да поново мапирају тастере на вашој тастатури уз неколико подешавања регистра, али уређивач регистра није баш лак алат за прилагођавање оперативног система и прилагођавање њему својој вољи, због чега постоји тржиште за треће- партијски софтвер као што је СхарпКеис који ове информације уписује директно у регистар.

Са пакетом ПоверТоис, Мицрософт покушава да креира функције које нуде моћне корисничке алате у распону од покретања програма до брже искуство претраге.

Чини се да Мицрософт такође ради на управљачу тастатурама за ПоверТоис, тако да не морате да се ослањате на неки други софтвер као посредника.Мицрософтов ПоверТоис тим је тихо открио да раде на новом алату који би вам омогућио да поново мапирате тастере.

 ПоверТоис Кеибоард Манагер

За програмере и неке искусне кориснике, где коришћење њихове тастатуре представља велики део њиховог посла, способност да пресликају притисак на тастере и ангажују извршне фајлове може да доведе до огромне добити у времену. У ствари, ово је била друга најпопуларнија тема мерена палцем горе и питање са највише коментара у ПоверТоис Гитхуб-у, Мицрософт рекао .

Предстојећи Менаџер пречица на тастатури за Виндовс 10 може се користити за конфигурисање притиска на тастере на рачунарима и лаптоповима са уграђеном или екстерном тастатуром. Менаџер пречица на тастатури подржава поновно мапирање на нивоу ОС-а и нуди лагано корисничко корисничко искуство.

Мицрософт такође разматра следеће карактеристике:

  • Онемогућите постојеће пречице на нивоу ОС. Пример: Виндовс тастер + Ц
  • Пречице на нивоу ОС имају приоритет над апликацијама које долазе са пречицама. Пример: Алт + Ентер ће покренути радњу ОС-а, а не радњу специфичну за Екцел када сте у Екцел-у.
  • Винкеи пречице имају приоритет над пречицама специфичним за апликацију.

Алат ће омогућити Виндовс-у 10 да тумачи притиске на тастере како сте му рекли.

 Кеибоард Манагер

Мицрософт каже да ће менаџер пречица на тастатури захтевати поновно покретање само када је то неопходно, што значи да можда нећете морати да поново покрећете систем за неке ремапе.

Мицрософт такође планира да дода подршку за уређивање пречица на нивоу апликације.

У овом тренутку, чини се да је Мицрософтов менаџер тастатуре још увек у раној фази развоја и није јасно када ће апликација постати део стабилног издања ПоверТоис.

Популар Постс