Мицрософт пропушта Виндовс 11 23Х2 функцију фасцикли апликација за десктоп рачунаре

 Фасцикле апликација за Виндовс 11 за радну површину

Мицрософт се спрема за лансирање Прво велико ажурирање за Виндовс 11 '22Х2' у јесен 2022 , при чему се очекује да ће уређаји добити ажурирање у октобру. Истовремено, Мицрософт такође ради на ажурирању функција следеће године за које се очекује да ће се испоручити са неколико узбудљивих функција, од којих би се неке могле појавити и у ранијим верзијама оперативног система Виндовс 11.

Као што вероватно већ знате, Инсајдерски програм Виндовс 11 не добија приступ ниједној новој функцији. Последњих неколико ажурирања за преглед објављено је само са побољшањима и исправкама грешака. Разлог кашњења је што би серија нових функција ускоро требало да буде објављена за кориснике на Дев каналу, али још увек нису спремне.

Једна од функција могла би бити „фасцикле апликација за радну површину“. Мицрософт је потврдио да ради на довођењу фасцикли у мени Старт, али нови теасер компаније сугерише да је функција „фасцикле апликација“ за десктоп такође у току. Пропуштају фасцикле са апликацијама за Виндовс 11

Слика љубазношћу: Мицрософтов априлски догађај | Снимио Виндовс Најновији

Како је приметио један од наших читалаца, Мицрософт је задиркивао подршку фасцикли апликација за Виндовс десктоп на хибридном радном догађају компаније у априлу.

Чини се да ово сугерише да ће се приступ сличан директоријумима Старт менија користити и за радну површину, при чему ће корисницима бити дозвољено да померају икону апликације преко друге да би направили „фасциклу апликације“ на радној површини.

 Фасцикла апликације за десктоп

Пример фасцикле апликације „Друштвени медији“ за Фацебоок, Твиттер, Инстаграм и Реддит

Мицрософт можда ради на овој функцији интерно или би то могао бити концепт, тако да још увек нема гаранције да ће фасцикле апликација за десктоп рачунаре икада бити завршене и пуштене.

Могуће је да је ово један од моцк-уп снимака екрана или експерименталних функција које Мицрософт разматра. То не значи нужно да ће компанија ићи овим путем. Као што вероватно знате, Виндовс 11 експерименталне промене или модели дизајна који се задиркују током званичних веб емитовања увек могу да се изоставе или измене.

Фасцикле апликација за Виндовс десктоп није лоша идеја

Одржавање и одржавање Виндовс радне површине чистом није лак задатак. Можда бисте желели да радну површину одржавате организованом и чистом, али без обзира колико пута покушате да је одржите, увек постоји шанса да поново постане неуредна, посебно када апликације подразумевано прикаче пречице на радну површину.

Чиста радна површина ће очигледно олакшати проналажење апликација и важних датотека, што ће вас учинити продуктивнијим. У исто време, фасцикле апликација за радну површину ће обезбедити да радна површина буде пријатнија за гледање и да не представља неред са гомилом пречица за апликације.

Помоћу фасцикли апликација за десктоп рачунаре можете да превучете и отпустите онолико икона апликација колико желите у истој фасцикли. Није важно колико апликација имате на радној површини.

Вреди напоменути да концепт фасцикли апликација није сасвим нов. Функција фасцикли апликација доступна је и у оперативном систему Виндовс 10, али корисници могу само да креирају фасцикле или групе за наслове уживо закачене на Старт.

С друге стране, Виндовс 11 23Х2 има за циљ да донесе исту функционалност на саму радну површину, која се користи чешће него Старт.

Популар Постс