Мицрософт признаје да Виндовс 10 има проблем са интернетом

 Виндовс 10 ВиФи подешавања

Недавно смо известили да је недавно ажурирање за Виндовс 10 ( КБ4541335 ) је изазивао проблеме са инсталацијом и рушио рачунаре људи. Иако Мицрософт тек треба да призна проблеме са опционим кумулативним ажурирањем оперативног система Виндовс 10, компанија је недавно потврдила нову грешку у оперативном систему која узрокује проблеме са интернетом.

Мицрософт каже да грешка погађа неке системе и утиче на ажурирање за Виндовс 10 новембар 2019. или ажурирање из маја 2019. Према софтверском гиганту, интернет веза би могла да престане да ради на неким рачунарима са ограниченим или без статуса интернет везе у пољу за обавештавање.

Уређаји са ручно или аутоматски конфигурисаним прокси сервером, као што су ВПН-ови, највероватније ће имати проблема са ограниченим интернет везом у оперативном систему Виндовс 10. Према Мицрософт-у, проблем је повезан са кумулативним ажурирањем КБ4535996 за Виндовс 10 од 27. фебруара и може се десити када сте повезани на ВПН или прекинути везу са ВПН везом.Нажалост, апликације које користе ВинХТТП или ВинИнет имају још једну грешку која би могла да спречи такве апликације да приступе интернет садржају. Мицрософт је тренутно свестан проблема који утиче на Мицрософт Теамс, Оффице, Оутлоок, Оффице 365, Интернет Екплорер, па чак и неке верзије Едге-а.

Нејасно је колико су распрострањени проблеми са ажурирањем за Виндовс 10 и нисмо могли да пронађемо ниједну тему на мрежи која о томе активно расправља. Поред тога, пошто је ажурирање КБ4535996 опционо, могуће је да су га многи људи већ прескочили због других проблема.

Добра вест је да је Мицрософт већ почео да ради на хитној исправци за кориснике оперативног система Виндовс 10, али би могло да прође најмање две недеље док не дође.

Технолошки гигант тренутно планира да објави закрпу ван опсега почетком априла, а биће у пакету и са будућим издањем закрпе за Виндовс 10 у уторак.

Ако видите ограничену или никакву грешку у вези са интернетом када је ВПН повезан или прекинут, можете поново покренути уређај више пута и интернет би требало да се врати, као што је Мицрософт приметио.

Ово је само привремено решење и можда ћете поново добити исту грешку након неколико дана, али пошто нису доступна одговарајућа решења, поновно покретање уређаја је најбоље решење за сада.

Да бисте трајно исправили грешку, такође можете поново да инсталирате Виндовс 10 и прескочите фебруарску закрпу ако се појави када проверите да ли постоје ажурирања.

Популар Постс