Мицрософт признаје да је функција мултитаскинга Виндовс 10 прекинута ажурирањем

 Функција вишезадаћности оперативног система Виндовс 10

Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020, које је само надоградња у стилу сервисног пакета, објављено је у октобру. Ово ажурирање је мање издање, али долази са две нове функције — мени „Старт“ који познаје теме и ново искуство Алт-Таб.

Као што можда већ знате, Алт+Таб је популарна пречица на тастатури за више задатака која је у Виндовс-у од Виндовс 2.0 и последњи пут је ажурирана у верзији 20Х2 са новом функцијом.

Виндовс 10 20Х2 модификује начин Алт-Таббинг функционише у односу на Мицрософт Едге тако што дозвољава да се картице прегледача појављују као посебан прозор апликације на екрану Алт-Таб.Алт+Таб вам омогућава да прелазите између отворених прозора у оперативном систему Виндовс 10, а такође можете да се крећете између апликација помоћу тастера са стрелицама. Са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020, Мицрософт је рекао да је побољшао искуство обављања више задатака укључивањем Мицрософт Едге картица у Алт-Таб интерфејс.

 Виндовс 10 Алт Таб

Мицрософт верује да је стандардни Алт+Таб прилично основни и да би укључивање Едге картица могло да вам омогући да се лакше крећете кроз извршавање задатака.

Нажалост, Алт+Таб интерфејс је сада покварен за неке кориснике након што су применили ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020. Према извештајима и нашем сопственом тестирању, грешка у ажурирању може довести до тога да се ваш Алт+Таб редослед неочекивано промени и отвориће погрешан прозор када покушате да прелазите са једне апликације на другу.

На пример, ако имате отворена три прозора апликације (А, Б, Ц) и покушавате да се пребаците на први прозор „А“, Алт-Таб интерфејс ће се уместо тога фокусирати на прозор после предвиђеног. Када се то догоди, може се приметити да избор у менију Алт + Таб није на уносу „А“, као што би требало да буде, већ на другом уносу „Б“.

Неколико корисника је потврдило проблем у чворишту за повратне информације и изгледа да је Мицрософт упознат са извештајима.

Алт-Таб је почео да се понаша веома недоследно. На пример, ако брзо прелазим између прозора А и Б користећи Алт-Таб, биће добро 9 од 10 пута. Затим 10. пут када користим Алт-Таб, насумично ће се пребацити на прозор Ц који нисам отварао неко време, један корисник приметио у чворишту за повратне информације.

У једном посту у центру за повратне информације, Мицрософт је рекао да истражују извештаје и да су већ решили проблем у верзијама за преглед.

Вероватно ће Мицрософт решити проблеме са Алт-Таб-ом у будућем ажурирању за Виндовс 10 октобар 2020., али можда неће стићи ове године као технолошки гигант планира да објави мање ажурирања до јануара.

Популар Постс