Мицрософт привремено блокира Виндовс 10 октобарско ажурирање на старим АМД Радеон рачунарима

 Виндовс 10 октобар 2018 ажурирање радне површине

Мицрософт је објавио ажурирање за Виндовс 10 октобра 2018. за ширу јавност прескочивши прстен за преглед издања 2. октобра 2018. Ажурирање је блокирано након само 4 дана због великих проблема пронађених током инсталације.

После скоро месец дана компанија је поново објавила Виндовс 10 верзију 1809 пре неколико дана за ширу јавност .

Многи корисници су пријавили проблеме са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2018. на рачунарима са АМД Радеон графичком картицом.Мицрософт има признао да неки рачунари са АМД Радеоном неће радити глатко на ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018 и као резултат тога, компанија је блокирала ажурирање на неким рачунарима.

Мицрософт напомиње да АМД више не подржава Радеон ХД2000 и ХД4000 серије графичких процесорских јединица. Корисници са горе наведеним графичким процесорским јединицама или ГПУ-има имаће проблема са инсталирањем Виндовс 10 верзије 1809, али Мицрософт истражује и проблем ће ускоро бити решен.

Редмонд Гиант каже да ће Мицрософт Едге бити погођен проблемима као што су изненада замрзавање картица за рачунаре са горњом графичком картицом, што ће довести до тога да претраживач не реагује. Компанија такође каже да ће неки корисници видети грешку ИНВАЛИД_ПОИНТЕР_РЕАД_ц0000005_атидкк64.длл,.

Да бисмо обезбедили беспрекорно искуство ажурирања, блокирамо уређаје са АМД Радеон ХД2000 и ХД4000 серијама графичких процесора од понуде Виндов 10, верзије 1809, пише Мицрософт у документу подршке.

У другим проблемима, корисници могу имати проблеме у вези са перформансама на закључаном екрану са две графичке картице.

Неки корисници такође могу имати проблема са перформансама на закључаном екрану или СхеллЕкпериенцеХост-у. (Закључани екран садржи виџете, а СхеллЕкпериенцеХост је одговоран за различите функције љуске), објашњава Мицрософт.

Компанија закључује да тренутно ради на поправци за решавање проблема за рачунаре са АМД Радеон ГПУ-овима.

Софтверски гигант није дао временски оквир када ће ажурирање бити објављено на уређајима. Такође не постоји тачна цифра о томе на колико уређаја тренутно утиче проблем, али ће вероватно бити веома ограничен јер су горепоменути ГПУ-ови изузетно стари.

Због проблема који су пронађени током почетног представљања верзије Виндовс 10, Мицрософт је поново објавио ажурирање тако што је овај пут опрезно приступио. Софтверски гигант дозвољава ручно преузимање ажурирања путем Виндовс Упдате-а на рачунарима који су потпуно компатибилни.

Популар Постс