Мицрософт припрема подршку за стриминг Вин32 апликација за Виндовс 10Кс

 Виндовс 10Кс на Сурфаце Го

Мицрософт ради на новом моделу под називом Цлоуд ПЦ који ће нудити Виндовс 10 и апликације за продуктивност уз претплату. Иако је Цлоуд ПЦ намењен предузећима и предузећима, имамо довољно разлога да верујемо да ће Мицрософт користити Цлоуд ПЦ или сличну технологију за покретање Вин32 апликација у Виндовс 10Кс.

Услуга „Цлоуд ПЦ“ је први пут примећена у ЛинкедИн огласу за посао, који је потврдио да је дугорочна намера компаније да учини Виндовс услугом. Биће то плаћена услуга са Виндовс, Оффице 365 и другим апликацијама за продуктивност у облаку.

Софтверски гигант намерава да представи свој Цлоуд ПЦ на пролеће 2021. када се очекује да ће Мицрософт објавити Виндовс 10Кс за рачунаре са једним екраном.Ова нова Цлоуд ПЦ технологија је изграђена на Виндовс виртуелној радној површини и користи Азуре да понуди предузећима управљано искуство са Виндовс 10.

Раније данас, А цурење открио је да је Мицрософт активно почео да развија Цлоуд ПЦ услугу за Виндовс. Према цурењу, Цлоуд ПЦ услуга ће бити понуђена у три конфигурације:

  • 2 вЦПУ, 4 ГБ РАМ-а и 96 ГБ ССД.
  • 2 вЦПУ, 8 ГБ РАМ-а и 96 ГБ ССД.
  • 3 вЦПУ, 8 ГБ РАМ-а и 40 ГБ ССД.

Посебно, извори упознати са развојем верују да Мицрософт такође планира да користи Цлоуд ПЦ или сличну технологију како би омогућио подршку за Вин32 у Виндовс 10Кс

Као што смо известили прошлог месеца, Виндовс 10Кс ће бити финализован без десктоп апликација у децембру , али оперативни систем ће подржавати стриминг Вин32 апликација преко услуге засноване на Азуре-у.

Ова технологија би могла да игра важну улогу на тржишту предузећа за Виндовс 10Кс.

Виндовс 10Кс је првобитно требало да се покрене са технологијом познатом као 'ВАИЛ', али извештаји су открили да је Мицрософт одложио изворно решење за Вин32 апликације до 2022. Као резултат тога, корисници ће бити заглављени користећи УВП и ПВА апликације, што би могло да ограничи употребљивост оперативног система.

Популар Постс