Мицрософт припрема ново решење за проблематична ажурирања Виндовс 10

 Ажурирање квалитета драјвера за Виндовс 10

Процес ажурирања грешака за Виндовс 10 није сасвим нова ствар, а корисници се већ неколико година жале на проблеме. Главне грешке би могле бити поново пријављене када следеће ажурирање функција буде објављено у јавности, али Мицрософт размишља о новој АИ/МЛ стратегији која би могла да смањи поремећаје.

Ако активно пратите развој оперативног система Виндовс 10, можда сте приметили да је Мицрософт у последње време значајно променио тестирање ажурирања.

Раније се технолошки гигант ослањао на велику групу тестера да тестирају ажурирања Виндовс 10 функција на стварном хардверу, али је технолошки гигант сада прешао на тестирање засновано на машинском учењу.Мицрософт се тренутно такође ослања на рачунарске системе Виндовс Инсидер да тестира нове функције пре него што их представи широј јавности.

Према нашим изворима, Мицрософт сада разматра нови АИ/МЛ модел како би тестирао популарне драјвере на више комбинација хардвера, софтвера и драјвера. Ово би могло значајно смањити Проблеми са ажурирањем Виндовс 10 узроковани новим или постојећим драјверима .

Поред тога, учење о подударању ће такође омогућити Мицрософт-у да идентификује проблеме са драјверима пре него што уведе ажурирања функција. Ово ће се постићи додавањем више хардверских комбинација у матрицу за тестирање машинског учења и вештачке интелигенције.

Другим речима, Мицрософт ће тестирати ажурирања драјвера на више комбинација хардвера и драјвера како би проценио његов квалитет пре увођења ажурирања функција.

Модел машинског учења је обучен на рачунарима са другачијим скупом драјвера, софтвера и хардверских конфигурација како би се направила разлика између добрих и лоших искустава након ажурирања управљачког програма.

Машинско учење се већ користи за одређивање квалитета издања, али Мицрософт планира да дода још комбинација хардвера/драјвера/софтвера у нову матрицу тестирања драјвера.

На основу резултата свог МЛ/АИ модела и повећане комбинације хардвера, Мицрософт ће истаћи потенцијалне проблеме са Виндовс 10 драјверима пре него што испоручи ажурирања функција.

Популар Постс